Succesiune casa si teren la tara.
Buna ziua. Avem urmatoarea situatie: Parintii detin casa si teren extravilan la tara . In urma cu 2 ani( Martie 2022 ) mama mea a decedat . Am ramas - Tata , eu si 2 frati.
In August 2022 a decedat si fratele .
In August 2023 a decedat si tatal nostru.
Am ramas eu si cu sora mea.
Dorim sa descidem succesiunea dar nu stim de unde sa incepem avand in vedere cumulul de evenimente neplacute.. Va fi ceva diferit ce trebuie facut fata de standard? Care este termenul in cazul de fata in care trebuie sa dezbatem ptr a nu plati impozit.
Multumesc
Nu trebuie sa fim " rai" si sa tragem concluzii gresite.. Acel copil de 25 ani va beneficia de acei bani din pensie. Am vb deja dar ii trebuie certificatul de mostenitor. Fara el nu poate beneficia de fondul de la pensii.
Am spus ca " acel copil " nu are pretentii la bunurile supuse mostenirii de la parinti- adica casa si teren.
romascanu
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Acest "copil de 25 de ani" este major și, prin urmare, este liber să adopte ce decizie vrea.
Teoretic, nepoata (ați zis că a stat cu mama EI) ar avea dreptul (în final, după dezbaterea tuturor moștenirilor) la o treime din casa și terenul care au aparținut bunicilor ei.
Însă, nu e nimeni obligat să accepte o moștenire care i se cuvine. Deci este liberă să declare ce vrea cu privire la moștenirea bunicilor ei.
Totuși, indiferent ce declarații ar da, că să VĂ fie bine, vouă/celorlalți (că înțeleg că ea e fată bună și "n-are pretenții") firesc ar fi să vă faceți și dvs. niște calcule și să-i dați și ei oareșce (că n-are nicio vină pentru că i-a murit tatăl înainte de vreme). Și nu mă refer la banii din fondul de pensii, fiindcă aceia sunt categoric numai ai ei.
Multumesc tuturor de raspunsuri. as dori sa inchei aici aceasta discutie , considerand ca raspunsul la intrebarea de baza a fost dat . Restul sunt devieri de la subiect principal si in lipsa de informatii concrete refuz sa fiu judecat sau catalogat nu stiu cum...
Recunosc ironiile din ghilimele- nu isi au rostul - nu cunoasteti indeajuns planurile / intelegerile tuturor persoanelor implicate in succesiune.