avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Se percep penalități pentru neplata?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Se percep penalități pentru neplata?

Vă rog să-mi spuneți dacă se percep penalități pentru neplata impozitului pe teren și clădire, având în vedere următoarele:
Până la intrarea în vigoare a Ordonanței 8/03.09. 2021 de modificare a Codului fiscal, am beneficiat de scutire de impozit pe orice clădire și teren, în baza unei cereri depuse la Primăriile de care aparțin clădirile și terenurile aferente. Astăzi, eu, plătitorul ( nu cei de la Primării) am constatat că, începând cu 03.09.2021, trebuia să fiu scutit de plata impozitului numai pe clădirea de domiciliu și pe terenul aferent clădirii de domiciliu. Intenționez să efectuez o cerere la Primăria unde nu am domiciliu și să solicit calculul impozitului pe clădire și terenul aferent, începând cu septembrie 2021. În situația aceasta, se calculează penalități, având în vedere faptul că eu nu am avut calculat impozitul de plată pentru această perioadă de către reprezentanții Primăriei respective?.Impozitul calculat de Primărie și datorat a fost efectuat în baza cererii vechi, valabile până la data de 03.09.2021. Eu sunt cel care doresc să intru în legalitate. Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Scutire la plata impozitului pe cladiri si terenuri -persoane cu handicap rsimion rsimion persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului pe cladire si terenul aferent acesteia, sau sunt scutite de plata impozitului pentru tot terenul ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit persoane cu handicap Andreea-Elena26 Andreea-Elena26 Buna ziua! In legea nr 448/2006, art 26 este specificat faptul ca: \\"Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi ... (vezi toată discuția)
Impozit platit de veterani ContSters76877 ContSters76877 Buna seara! In cazul veteranilor de razboi trebuie platit impozit pe locuinta si pentru terenuri agricole? Pana acum bunicul meu nu trebuia sa plateasca. S-a ... (vezi toată discuția)