avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu Asociatie Proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu Asociatie Proprietari

Presedintele unei Asociatii de Proprietari poate angaja un Avocat intr-o cauza cu restantieri intretinere, fara sa aiba acordul Comitetului executiv sau al Adunarii Generale ? ( Acesta bineinteles ca urmeaza a fi platit din banii tuturor locatarilor membri ai asociatiei ).
Cel mai recent răspuns: euvera , utilizator 15:22, 4 Aprilie 2013
Presedintele este singurul care poate angaja asociatia in relatiile cu tertii. Este bine totusi sa aveti sprijinul si acordul comitetului executiv.
Da, insa conform legii, orice actiune in care este vorba de cheltuirea banilor din Fondul asociatiei de proprietari, exe necesara consultarea si avizul membrilor asociatiei. Gresesc cumva ? Deci daca Presedintele considera ca nu poate reprezenta Asociatia in litigiul impotriva membrilor restantieri, poate apela la serviciile unui Avocat, insa este necesar sa solicite acordul membrilor asociatiei. Astept mai multe lamuriri. Si ar mai fi o problema. Presedintele Asociatiei poate fi tras la raspundere pentru faptul ca in decurs de aprox 2 ani jumate nu a facut nici un demers in instanta impotriva restantierilor, iar acum solicita penalizari si daune acestora. Este clar, prima culpa apartine locatarilor restantieri, insa daca Presedintele isi respecta indatoririle, dupa trecerea celor 90 de zile de restanta la plata intretinerii, avea obligatia sa faca demersurile necesare, iar penalizarile nu ar mai fi fost pentru acea perioada lunga. Daca asociatia nu poate face dovada faptului ca aceasta a fost penalizata de catre terti, care ar fi cheltuielile asociatiei pentru care se poate solicita in instanta penalizari? Multumesc.
Aveti dreptate, de accea v-am si recomandat sa cereti avizul C.Ex. In ceea ce priveste penalitatile, cuantumul acestora este aprobat de AGP sau se aplica cele stipulate in lege. Puteti sa mai inscrieti in CF privilegiul asociatiei la apartamentele restantiere, ca sa va protejati creanta incazul in care apartamentul cu datorii este vandut de catre proprietar.
In principiu, presedintele nu poate angaja un avocat fara acordul Comitetului executiv cand este vorba de un litigiu care priveste asociatia de proprietari in raport ce membrii sai din motive de rai platnici.
Da, asa stiam si eu, insa va trebui sa vedem daca exista avizul locatarilor pentru angajarea unui avocat. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere scarlet scarlet Penalitatile al coror procent nu a fost comunicat catre mebrii asociatiei sunt legale? Adica daca nu s-a comunicat hotararea in care se specifica procentul ... (vezi toată discuția)
Legea 230/2007 art.45 si art.49 sistemul propriu de penalizari ContSters309565 ContSters309565 Asociatie de proprietari de 3 ani infiintata. In acesti 3 ani de la infiintare sau schimat vre-o 3 presedinti si tot atatea comitete executivesi multe adunari ... (vezi toată discuția)
Actiune obligatia de a face asociatie de proprietari niculaucarmen niculaucarmen locuiesc la et. 4 al unui imobil (ultimul etaj) si de-a lungul timpului, datorita ploilor, s-a infiltrat apa prin izolatie si mi-a distrus peretii ... (vezi toată discuția)