O simpla intrebare as avea si eu: Din 2007 (odata cu noul cod fiscal) impozitul pe tranzactii imobiliare este 3% din valoarea tranzactiei sau 16% din profitul obtinut (relativ la pretul cu care a fost cumparat imobilul).
Pe net am gasit stiri la fel de recente care spuneau chestii complet contradictorii, respective: baca devine 3%, ba ca ramane 16% si va devenii 3% peste inca ceva timp.
Daca aveti un raspuns va rog daca se poate sa fie motivat de ceva concret, gen un document de pe vre-un site al ministerului de finante sau ceva de genul asta.
Multumesc ulm.
Este exact ceea ce doream sa citesc (respectiv un act, o lege, ceva oficial, numai ca eu nu am reusit sa gasesc). Daca mai imi spui ca versiunea pe care mi-ai dat-o tu aici este finala si aprobata (pentru ca am inteles ca s-a aprobat odata, si apoi s-au mai facut modificari si trebuia sa se mai aprobe odata) atunci e chiar nemaipomenit.
DA, modificarile aduse Codului fiscal prin L 343/2006 intra in vigoare cu data de 01.01.2007, art. din CF prezentat mai sus este cel in vigoare cu aceasta data.