avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit tranzactii imobiliare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit tranzactii imobiliare

O simpla intrebare as avea si eu: Din 2007 (odata cu noul cod fiscal) impozitul pe tranzactii imobiliare este 3% din valoarea tranzactiei sau 16% din profitul obtinut (relativ la pretul cu care a fost cumparat imobilul).

Pe net am gasit stiri la fel de recente care spuneau chestii complet contradictorii, respective: baca devine 3%, ba ca ramane 16% si va devenii 3% peste inca ceva timp.

Daca aveti un raspuns va rog daca se poate sa fie motivat de ceva concret, gen un document de pe vre-un site al ministerului de finante sau ceva de genul asta.
Cel mai recent răspuns: ulm , utilizator 19:05, 27 Octombrie 2006
Multumesc ulm.
Este exact ceea ce doream sa citesc (respectiv un act, o lege, ceva oficial, numai ca eu nu am reusit sa gasesc). Daca mai imi spui ca versiunea pe care mi-ai dat-o tu aici este finala si aprobata (pentru ca am inteles ca s-a aprobat odata, si apoi s-au mai facut modificari si trebuia sa se mai aprobe odata) atunci e chiar nemaipomenit.
DA, modificarile aduse Codului fiscal prin L 343/2006 intra in vigoare cu data de 01.01.2007, art. din CF prezentat mai sus este cel in vigoare cu aceasta data.

Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe la vanzarea-cumpararea unui imobil AlexPetru AlexPetru Buna ziua! Ce taxe trebuie sa plateasca vanzatorul, dar cumparatorul la vanzarea, respectiv cumpararea unui imobil? - In cazul [i]vanzatorului[/i], acesta ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozit pentru vanzare teren aniry_28 aniry_28 Buna seara, va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns. Am un teren extravilan pe care urmeaza sa il vand si ma intereseaza ce taxe trebuie sa platesc; ... (vezi toată discuția)
Impozit/venit din vanzare apartament margadan margadan buna seara! doresc sa vand apartamentul pe care il detin din anul 1993 si as vrea sa stiu care este cota de impozitare.multumesc.=D> (vezi toată discuția)