avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Un cetățean cînd se adresează la o instituție de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Un cetățean cînd se adresează la o instituție de stat cu ...

Un cetățean cînd se adresează la o instituție de stat cu o petiție funcționarul care întocmește răspunsul trebuie sa informeze petiționarul la cea cerut scris să fie informat corect conform legii.
Primăria e obligată prin lege sa îmi comunice vecinii noi cu cine mă invecinez cu proprietatea casa și teren.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:17, 29 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar intrebarea d-voastra era .... daca primaria este obligata sa va comunice vecinii? Nu. Primaria este obligata sa va raspunda daca d-voastra aveti o problema de competenta ei, nu sa faca investigatii pentru d-voastra. Pentru investigatii exista detectivi particulari. Proprietarul vecin poate fi X si el plateste impozit si are numar de rol fiscal la primarie, iar cei care ocupa acum casa si terenul pot fi Y si Z. Daca vecinii fac galagie noaptea sunati la politie, daca arunca gunoiul in fata portii, idem, s.a.m.d. Cine locuieste efectiv in acea casa, nu este problema d-voastra.
Eu nu locuiesc la aceea casa la tara dar vroiam să știu cu cine mă invecinez e cofindential vecinii sau trebuie sa comunice motivul Primaria de ce nu îmi comunica vecinii noi.

Depinde de zona dar Primăria nu comunica nici art de lege cu vecinii e cofindential nici motivul atunci ce trebuie sa fac.
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Magie1 a scris:

... Primăria nu comunica nici art de lege cu vecinii e cofindential
.
Nici nu trebuie sa va comunice un astfel de raspuns si ar trebui sa va ignore cererea. Primaria trebuie sa raspunda doar cererilor care sunt de competenta ei sau eventul sa va indrume catre institutia competenta, cu toate ca ultima nu este o obligatie legala. Ce ar fi daca primariile ar fi obligate sa raspunda, "cu indicarea articolului de lege" fiecarei nazbatii? "Domnule Primar va rog sa-mi comunicati ziua si ora in care Pamantul va fi la afeliu in anul 2834" "Domnule Primar va rog sa imi comunicati prenumele fiicei mai mici a vecinului de la etajul 4 ap. 16 ca vrea fiul meu sa o caute pe insta" s.a.m.d.
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Mi-a comunicat Primăria vecinii că sunt în contractul de donație pe numele tatălui din 1986, pe cei noi nu mi-a comunicat vecinii am reclamat Primăria la Prefectura sa rezolve petiția cu vecinii.
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Intrebati si la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prefectura poate rezolva problemele cetățeanului dacă o instituție ... Magie1 Magie1 Prefectura poate rezolva problemele cetățeanului dacă o instituție cum e Primăria nu îi răspunde la petiție reclamantului in termen de 30 zile și ... (vezi toată discuția)
O instituție trebuie sa comunice exact ce solicita petiționarul ... Magie1 Magie1 O instituție trebuie sa comunice exact ce solicita petiționarul în scris și articole din lege dacă pot da unele informații. (vezi toată discuția)
Funcționarul public dacă nu răspunde corect la un răspuns ... Magie1 Magie1 Funcționarul public dacă nu răspunde corect la un răspuns ce solicita petiționarul și nu trece un art de lege sau un motiv la rasp petitiei se numește ... (vezi toată discuția)