avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatia de a plati prea mult pt bun comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatia de a plati prea mult pt bun comun

Buna ziua

Pt lucrari de reabilitare a unui perete lateral a unui bloc s-a impartit suma de plata foarte diferentiat per locatari.Locatarii care au acei pereti ca si parte a apartamentului platesc de 10 ori mai mult decat cei din mijloc.Daca acel perete este un bun comun este corect impartita cheltuiala aferenta reparatiei?Cum se calculeaza cota parte a fiecaruia?

Multumesc!


Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 17:17, 2 Aprilie 2024
Fatada unui condominiu este parte comuna a tuturor proprietarilor din acel condominiu. Suma ce rezulta din lucrarile de reparatie ale unei fatade (fie ea si partiala) se imparte pe cota parte indiviza (proportional cu suprafata utila a locuintei), conform art. 85 din legea 196/2018.
[ link extern ]

Peretii exteriori nu sunt ai apartamentelor.
Multumesc mult pt ajutor,mai o intrebare daca se poate.Este necesara autorizatie de constructie pt a putea efectua lucrarea ?

Multumesc!
Firește că este necesară autorizația!
Lucrarea se face după proiect, proiectul trebuie autorizat conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti comune asociatia proprietari leone67 leone67 In cazul in care se reabiliteaza termic un intreg condominiu, cheltuielile se repartizeaza pe cota parte indiviza? In cazul in care fiecare proprietar isi ... (vezi toată discuția)
reabilitare/izolare exterioara a blocului isokonsulting isokonsulting Buna ziua , Va rog sa-ma ajutati si pe mine sa gasesc raspuns la urmatoarele intrebari : -care este formula si in baza carei legi se utilizeaza ea,in ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari-spatii comune iuliaiulia1501 iuliaiulia1501 As vrea sa aflu daca un perete exterior al apartamentului proprietate personala este considerat spatiu comun avand in vedere cheltuielile pentru izolare ... (vezi toată discuția)