avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz primărie emitere titlu proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz primărie emitere titlu proprietate

Salut,

Las un pic de context aici pentru a înțelege mai bine problema.

Doresc să cumpăr teren extravilan cu o suprafață de 99 ari. Aceasta suprafață este alcătuită dintr-un titlu de proprietate ce conține 81 ari plus o hotărâre judecătorească de 18 ari. Fac intabularea suprafeței de 81 de ari ce este în titlul de proprietate dar pentru restul de 18 cică nu pot pentru ca nu s-a mai solicitat după acea hotărâre judecătorească emiterea unui nou titlu.
Fac toate actele către primăria în cauză, atașez toate documentele iar cei din urmă îmi spun ca nu am mai întâlnit așa speță și nici nu au mai văzut așa acte. Peste toate astea îmi spun ca nu pot da curs cererii mele pe motiv ca nu au rezervă pentru emiterea titlului. Real vorbind nu este problema cetățeanului ca primăria nu se îngrijește să aibă resursele necesare.

În alta ordine de idei, ce pot face în situația aceasta unde primăria refuză sa dea curs cererii mele.

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Pricob V , utilizator 20:08, 28 Martie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc ca veniti cu spete atat de interesante, ma cam plictiseam :)
Exista, cel mai probabil, trei posibilitati:
a) cei 18 ari exista in realitate si nu sunt ocupati de alta persoana
b) cei 18 ari exista doar pe hartie, nu in realitate
c) cei 18 ari exista dar sunt ocupati de altcineva
Daca a) este adevarat atunci nu aveti nevoie de concursul primariei ci doar de cel al unui topograf care trebuie sa va faca o actualizare de date insa de vreme ce ati postat intrebarea pe acest forum nu cred ca e atat de simplu asa ca presupun ca b) sau c) este adevarat iar a) fals.
In aceaste ultime ipoteze avem mai multe posibilitati insa primul pas care trebuie facut este angajarea unui topograf autorizat care sa vada daca nu cumva unul dintre vecini va ocupa cei 18 ari;
Ar fi bine sa ne explicati ce fel de hotararea judecatoreasca aveti si ce a dispus instanta.
Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Mulțumesc pentru răspuns.
Varianta corectă este:
a) cei 18 ari exista in realitate si nu sunt ocupati de alta persoana.

În ceea ce privește hotărârea, Curtea a dispus ca cei 18 ari îi revin în totalitate celui care vinde terenul. Din păcate nu am văzut în hotărâre să fie această decizie definitivă si irevocabilă.
Inginerul topo a făcut măsurătorile, pentru t suprafață de 81 ari s-a făcut corect intabularea, cartea funciară.
Cei 18 ari nu fac subiectul vreunei dispute, nu sunt ocupați de nimeni și nimeni nu pretinde acea parcela.
Domnul ce a făcut măsurătorile m-a ajutat cu întocmirea tuturor actelor. Recomandarea dansului a fost să merg cu cerere către primăria pe raza căreia este parcela pentru a solicita emiterea titlului.
Nu sunt convins de răspunsul celor din urmă, nu am rezervă pentru titlu și ca dacă ar fi să facă demersurile ar trebui să aștept până la câțiva ani.. Nu mă deranjează să aștept dar și așa nu au dat curs cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul prefectului mia26maria mia26maria Ca sa obtin intabularea unui teren de 5 ari detinut de 20 de ani de familie, as putea cere ordinul prefectului in locul uzucapiunii ? Mentionez ca platim ... (vezi toată discuția)
Mai pot face ceva pentru a recupera o suprafata de teren? dragos irina dragos irina acum 2 ani ne-am intabulat o casa cu gradina. In titlul de proprietate apaream cu 56 de arii,la masuratoare nu a iesit numai 50 de arii. Topograful a spus ca ... (vezi toată discuția)
Intabulare/rezervare intabulare teren ombun12 ombun12 detin un teren cu vegetatie forestiera, pentru care detin o fisa tehnica de punere in posesie (din 1993) pentru suprafata de 0.25 ha. Am masuratori cadastrale ... (vezi toată discuția)