avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare/rezervare intabulare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare/rezervare intabulare teren

detin un teren cu vegetatie forestiera, pentru care detin o fisa tehnica de punere in posesie (din 1993) pentru suprafata de 0.25 ha. Am masuratori cadastrale facute pt aceasta suprafata ! Pot intabula sau rezerva intabularea la OCPI ! Primaria nu mi-a eliberat inca titlul de proprietate pt ca nu are (???) facuta o "schita parcelara" ??!!
Pot sa intabulez suprafata...sau macar sa rezerv aceasta suprafata masurata pt viitoarea intabulare ?:(
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 17:59, 1 Septembrie 2011
Fara titlu de proprietate nu puteti intabula, intrucat nu sunteti inca proprietar asupra respectivului teren.
Rezervari pentru intabulare nu se fac.
Alimanescu George a scris:

Fara titlu de proprietate nu puteti intabula, intrucat nu sunteti inca proprietar asupra respectivului teren.
Rezervari pentru intabulare nu se fac.
.
-inteleg....dar ce ma sfatuiti ? ...chiar exista obligativitatea intocmirii acestor"schite/planuri parcelare" de catre Primarie, in prealabil ? ...din primavara am facut demersurile la Primarie pentru eliberarea titlului....si m-i se spune...ca nu poate (ing acricol) sa-mi fie eliberat pana la "confectionarea acestei schite ?
-despre rezervare...auzisem ca este posibila pentru persoanele care detin un ordin al Prefectului (nu este cazul meu), dar care nu au inca titlul de proprietate (acest lucru facandu-se pt a nu se inscrie in acel loc si alte persoane, peste suprafata masurata de pers autorizata)
:((
Ati putea sa va inscrieti in Cartea Funciara dreptul de posesie asupra terenului, rezultat din fisa tehnica de punere in posesie. Insa pentru inscrierea dreptului de posesie ar trebui sa fie deschisa carte funciara pentru respectivul teren.
Despre rezervari pentru intabulare va spun drept ca nu am mai auzit pana acum. Legea nu prevede asa ceva. Poate se practica prin provincie, nu stiu.
Daca ati fi clientul meu, v-as sugera sa actionati in judecata cele doua comisii, locala si judeteana, pentru ca instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de titlu de proprietate.
Intrucat nu exista o practica in Romania privind o asemenea actiune, as formula si un capat de cerere subsidiar, prin care as solicita, in caz de respingere a capatului de cerere principal, obligarea comisiilor la intocmirea planurilor parcelare si la emiterea titlului de proprietate.
Acest capat de cerere subsidiar nu are, din pacate, o finalitate practica, intrucat chiar daca instanta il admite, obligatia nu poate fi dusa la indeplinire pe calea executarii silite.
nu puteti sa intabulati pana nu vi se elibereaza titlu de proprietate. puteti sa dati in judecata prefectura si cele doua comisii de fond funciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu bucluc loosh36 loosh36 Am mostenit o suprafata de teren in localitatea R. Am aflat de ea doar cand am citit titlul de proprietate al defunctului. Stiu doar suprafata, dar nu stiu ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gresit ionraducanu ionraducanu Buna ziua, va rog sa postati sfaturi, opinii cu privire la urmatoarea speta: In anul 2004, socrului meu i-a fost eliberat un titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Teren cu titlu de proprietate ContSters206369 ContSters206369 buna ziua ---daca detin un teren cu titlu de proprietate , pus in posesie '91, folosit fara nici o problema pana in 2006, iar unul din vecini a vandut , iar ... (vezi toată discuția)