avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program 4 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program 4 ore

Com interpretati urmatorul articol?
"Femeile care au in ingrijire copii de pana la 6 ani pot lucra cu 1/2 de norma, daca nu beneficiaza de cresa sau de camin, fara a le fi afectate drepturile ce decurg din calitatea de salariat. Timpul in care au fost incadrate in aceste conditii se considera, la calculul vechimii in munca, timp lucrat cu o norma intreaga." (contractul colectiv de munca la nivel national)
Intrebarea este daca si salariul se pastreaza ca la norma intreaga.
A fost careva in situatia aceasta sau ati auzit de astfel de situatii?
Cel mai recent răspuns: alinasavin , utilizator 13:18, 27 Noiembrie 2006
salariul se pastreaza ca pentru norma intreaga, adica cel de incadrare pe 8 ore/program normal, vechimea curge ca pentru un cim cu 8 ore/zi iar toate drepturile salariale se raporteaza la programul normal de lucru.
dar in regulamentul intern sau CCM aveti trecuta aceasta clauza????
Eu interpretez in sensul ca salariul se plateste pentru jumatatea de norma lucrata si nu pentru o norma intreaga (textul de lege se refera la drepturile ce decurg din calitatea de salariat - ori in aceasta calitate, salariul primit este direct proportional cu timpul efectiv lucrat).
Ca Avn inteleg si eu...
eu zic ca este ca la mamicile care alapteaza si li se da posibilitatea de a lipsi max 2 ore pe zi(maternitatea la locul de munca) fara a li se modifica salariul sau drepturile ce decurg din calitatea de salariat cu norma intreaga, tot un astfel de beneficiu zic ca ar fi.
Nu, e vorba de cele care au in ingrijire copii pana la 6 ani.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil irinuka_russu irinuka_russu in cazul in care sotul decide sa intre in cic de doi ani sotia mai poate beneficia de prevederea conform careia daca alapteaza poate opta pt un program de ... (vezi toată discuția)
Program de munca de 6 ore soso35 soso35 Buna ziua. Sotia s-a intors la serviciu din CCC, eu beneficiind de acesta pana cand copilul implineste 2 ani adica inca 11 luni. In aceasta ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din cic maria- maria- Daca o salariata se intoarce din concediu de ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani mai beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru ... (vezi toată discuția)