avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintoarcere din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintoarcere din CIC

Daca o salariata se intoarce din concediu de ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani mai beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 22 Septembrie 2011
Buna ziua,

Da, conf art 17 din OUG 96/2003

Angajatorii sunt obligaţi să acorde salariatelor care alăptează, în cursul programului de lucru, două pauze pentru alăptare de câte o oră fiecare. În aceste pauze se include şi timpul necesar deplasării dus-întors de la locul în care se găseşte copilul.
(2)La cererea mamei, pauzele pentru alăptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului său de muncă cu două ore zilnic.(3)Pauzele şi reducerea duratei normale a timpului de muncă, acordate pentru alăptare, se includ în timpul de muncă şi nu diminuează veniturile salariale şi sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.
(4)În cazul în care angajatorul asigură în cadrul unităţii încăperi speciale pentru alăptat, acestea vor îndeplini condiţiile de igienă corespunzătoare normelor sanitare în vigoare.
Copilul a implinit un an si salariata nu mai alapteaza.
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
maria-, utilizator
Atunci se aplica CCM

Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi , fara sa le fie afectat salariul de baza si vechimea in munca . La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru , daca activitatea companiei permite .
(2)Femeile care au în îngrijire copii de până la 6 ani pot lucra cu 1/2 normă, dacă nu beneficiază de creşă sau cămin, fără a le fi afectate drepturile ce decurg din calitatea de salariat. Timpul în care au fost încadrate în aceste condiţii se consideră, la calculul vechimii în muncă, timp lucrat cu o normă întreagă.
Care CCM?...
La nivel de ramura sau unitate acolo unde exista, cel la nivel national neexistand

Alte discuții în legătură

Reducerea programului de lucru cu 2 ore anca2i anca2i Pentru mamele care vor beneficia de noua legislatie privind acordarea indemnizatiei de crestere a copilului, se mai aplica legea privind reducerea timpului ... (vezi toată discuția)
Concediul maternal carmen f carmen f Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca art 17 din OUG 93/2006 se aplica la intoarcerea din concediul maternal dupa 1 an de zile? Mai exact ma intereseaza daca ... (vezi toată discuția)
Program redus dan.buric dan.buric as dori sa aflu daca, in conditiile in care am in crestere un copil cu handicap grav(2 ani si o luna), mai pot beneficia de reducerea programului de lucru cu 2 ... (vezi toată discuția)