avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil conceput in timpul divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil conceput in timpul divortului

Bună ziua. Sunt separata de 6 ani de fostul sot, insa divortul s-a incheiat abia azi. Intre timp mi-am facut alta relatie, iar in noiembrie 2023 am ramas insarcinata.. Copilul se va naste in august.
Eu si actualul intentionam sa ne casatorim inainte de nasterea copilului.
E vreo sansa ca acest copil sa poata fi recunoacut de tatal biologic (care va fi si sotul meu la momentul nasterii) chiar daca a fost conceput inainte de a se pronunta divortul de fostul sot?
Se cere certificatul de divort la starea civila? Oare socoteste cineva data de concepere a copilului?
Apreciez orice sfat, parere din partea dumneavoastra. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2024
Ramona_1985, utilizator
multumim!
Dacă vă căsătoriți înainte de nașterea copilului, atunci copilul va fi născut în timpul căsătoriei și va avea ca tată pe soțul dvs. de la acel moment, potrivit art. 414 Cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, am si eu o întrebare,de 6 ani sunt despărțita, ... Florybya87 Florybya87 Bună seara, am si eu o întrebare,de 6 ani sunt despărțita, in luna august,am înaintat actele de divorț, pe 11 octombrie se termina divorțul,in luna ... (vezi toată discuția)
Divort, sarcina in perioada procesului Alecsandra_88 Alecsandra_88 Buna ziua, As dori sa stiu care este situatia din punct de vedere juridic in cazul urmator: - in momentul de fata eu sunt in divort dar am un alt partener. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt casatorita din 15.06.2019,iar la 3luni dupa casatorie ... Anamaria9294 Anamaria9294 Buna ziua, sunt casatorita din 15.06.2019,iar la 3luni dupa casatorie ne-am separat. Fiind cu pandemia nu am apucat sa venim in tara sa divortam .cu ceva timp ... (vezi toată discuția)