avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general conturile 609 si 709
Discuție deschisă în Contabilitate în general

conturile 609 si 709

va rog tare mult daca cineva a lucrat cu aceste conturi sa posteze niste note contabile .
eu am inteles din OMF 3055 ca 609 are fct de P si 709 fct de A.
am insa clienti care nu inteleg functiunea conturilor si vreau sa ma lamuresc eu intai ca nu sunt dusa

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Geo_2008 , utilizator 16:26, 3 Februarie 2010
Nu am lucrat cu aceste conturi. De altfel, de-abia au fost introduse.
Functiunea lor este similara cu cele de la terti (clasa 4) unde 409 si 419 au functiune inversa restului grupei.
La venituri/cheltuieli inregistrarile "normale" ar fi trebuit sa fie facute cu semnul minus, de aceea cred ca s-a optat pentru aceasta varianta. Oricum, sub aspectul functionalitatii (inchiderea prin ct.121) avem un nou cont de cheltuieli 709 si un nou cont de venituri 609.
m-ar interesa si urmatorul aspect
factura care se intocmeste ptr acest discount " discount clienti afernt 2009 cf ctr"ar tb sa aiba sumele in rosu sau negru, dupa noile conturi introduse?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere comerciala primita si acordata G.V. G.V. Buna ziua, daca am cateva intrebari catre dvs. : 1, daca am o factura de reducere , se pune pe contul 609? (Reducere comerciala buc 1 valoare -150,00 ... (vezi toată discuția)
Contul 709 rocky2009 rocky2009 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de contul 709 si anume, am un contract de service ( nu implica contract scris de discount) in care vreau sa dau ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cum se trec in declaratia 101 sumele din ct.609 si 709 Va multumesc, (vezi toată discuția)