avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

Am cumulat pensia cu salariul;nu mi-am exprimat optiunea;am primit decizie de incetare a raportului de munca desi in momentul respectiv eram internat in spital.Am sanse sa castig in instanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 4 Februarie 2010
Incetarea CIM s-a facut de drept, baza legala fiind legea care prevedea optiunea.
Potrivit art. 20 din Legea 329/2009. - ”Neindeplinirea obligatiei privind exprimarea optiunii in termenul prevazut la art. 18 si la art. 19 alin. (3) si (4) constituie cauza de incetare de drept a raporturilor de munca stabilite in baza contractului individual de munca sau a actului de numire in functie, precum si a raporturilor de serviciu.”
Astfel, in opinia mea, nu puteti invoca, cu sanse de reusita, un caz de interzicere a concedierii temporare, precum incapacitatea temporara de munca dovedita prin certificat medical.
Pe ce motiv din moment ce dvs. ati optat?
potrivit art. 60 alin. 1 lit a) ...
contestati decizia la tribunal!
Sansele de castig sunt foarte mici

Alte discuții în legătură

Incetarea raportului de serviciu in timpul concediului medical vilita vilita Daca un salariat este si pensionar si are pensia mai mare decat salariul mediu, in caz ca nu face optiunea pentru pensie sau salariu pana pe 9 decembrie, cf. ... (vezi toată discuția)
Nelamuri legea 329/2009 Antonim Antonim Buna ziua, Stiu ca ieri 09.12.2009, a expirat termenul in care pensionarii cumularzi trebuiau sa-si exprime optiunea de a continua raporturile de munca, ... (vezi toată discuția)
Legea 188/1999(r2)- functionari publici-incetarea raportului de serviciu alexe cristian alexe cristian Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: - in baza Legii 329/2009 si a OAP 1730/2009, pensionarii cumularzi au obligatia de a-si exprima in ... (vezi toată discuția)