avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nelamuri legea 329/2009
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nelamuri legea 329/2009

Buna ziua,

Stiu ca ieri 09.12.2009, a expirat termenul in care pensionarii cumularzi trebuiau sa-si exprime optiunea de a continua raporturile de munca, respectiv de a ramane in sistemul de pensii.
Nu-mi este clar ce se intampla in cazul in care persoana nu exprima optiunea.Exista riscul de a i se suspenda pensia, considerandu-se automat ca a optat pentru continuarea activitatii?
Angajatorul are responsabilitatea de a-i pune in vedere semnarea acelui tipizat? Si din nou, ce se intampla in caz de refuz al exprimarii optiunii?

In speranta unui raspuns, va multumesc!
Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:30, 10 Decembrie 2009
1. Nu se suspenda pensia ci inceteaza raporturile de munca.
2. Iata ce spune legea 329/2009:
Art. 20. - Neindeplinirea obligatiei privind exprimarea optiunii in termenul prevazut la art. 18 si la art. 19 alin. (3) si (4) constituie cauza de incetare de drept a raporturilor de munca stabilite in baza contractului individual de munca sau a actului de numire in functie, precum si a raporturilor de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie - salariu Vasile Pupaza Vasile Pupaza Sunt o persoana care cumuleaza o pensie cu un salariu. Conform legii 329/2009 si a instructiunilor MMFPS, pana pe data de 09.12.2009 trebuie sa-mi exprim ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie salariu la bugetari amliliana amliliana daca sunt pensionata pentru limita de varsta si lucrez in domeniul bugetar, imi pot continua activitatea (pensia + salariul nu depasesc venitul mediu pe ... (vezi toată discuția)
Legea 188/1999(r2)- functionari publici-incetarea raportului de serviciu alexe cristian alexe cristian Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: - in baza Legii 329/2009 si a OAP 1730/2009, pensionarii cumularzi au obligatia de a-si exprima in ... (vezi toată discuția)