avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectarea unei hotarari judecatoresti ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectarea unei hotarari judecatoresti civile-litigiu de munca

Buna ziua.Am si eu niste nelamuriri in legatura cu sanctiunile ce se pot aplica pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti.
Am castigat procesul si recursul in fata societatii la care am fost angajat si acum ei intarzie sa plateasca sumele la care au fost obligati prin sentinta definitiva.Mentionez ca decizia curtii de apel am primit-o in luna Decembrie 2009 si am legalizat-o si am comunicat-o si societatii.
As vrea sa stiu care sunt sanctiunile care pot fi aplicate societatii pentru nerespectarea hotararii judecatoresti si cum trebuie sa procedez.Am inteles ca sunt variante de gen amenda,inchisoare, aplicare de dobanzi la sumele care trebuie sa le plateasca... etc. Dar nu stiu exact cum sa procedez, cui sa ma adresez ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 18:35, 3 Februarie 2010
faceti o cerere catre angajator prevalindu-va de dispozitiile cuprinse in art.277 Codul muncii. daca in termenul stipulat in art. 277 nu primiti suma se bani inscrisa in hotarire, adresati-va cu o plingere parchetului.
Sau va adresati unui executor judecatoresc, pentru a porni executarea silita a sumelor ce vi se cuvin conform hotararii judecatoresti.
Multumesc pentru raspuns.
Am facut deja o cerere catre angajator in data de 7 Ianuarie 2010, deci inteleg ca pasul urmator este sa fac plangere la parchet.
Sincer sa fiu, nu dispun momentan de suma de bani de care este neoie pentru a ma adresa unui executor.
Nu aveti idee cam cat ar dura rezolvarea unei asemenea plangeri?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
avram.razvanalex, utilizator
Decizia de la Curtea de Apel nu mai trebuia legalizata fiind irevocabila, trimiteti societatii o cerere privind ceea ce ati obtinut in instanta si o copie dupa decizie.
Dupa 15 zile aveti primul pas de a merge la un executor judecatoresc, iar daca nu se intampla nimic treceti la pasul doi si anume plangere penala impotriva reprezentantului legal al societatii respective pt. nerespectarea unei HJ.
Succes
Va multumesc si dumneavoastra pentru promptitudinea raspunsului.Dua cum am precizat in mesajul anterior din pacate nu dispun de resursele financiare pentru a ma adresa unui executor deci am sa ma adresez parchetului.

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu cristina/BZ cristina/BZ Intr-un dosar care are pe rol judecarea unui litigiu de munca am primit o sentinta civila prin care societatea comerciala la care am lucrat sa-mi plateasca ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari judecatoresti gabianghel gabianghel buna ziua! Astazi am trimis prin posta o plangere penala impotriva fostului meu angajator care nu a respectat o hotarare judectoresca prin care era obligat ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti andreisl andreisl Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru problema mea, daca este posibil. Am castigat un conflict de munca, instanta a anulat decizia de ... (vezi toată discuția)