Am castigat procesul cu o sentinta definitiva si irevocabila.Pe prima sentinta data de Tribunal, onorariul avocatial nu doresc nu vor sa mi-l restituie, doar pe a doua sentinta a Curtii de Apel, motivand ca numai cea de-a doua sentinta este definitiva si irevocabila. Cum pot rezolva aceasta problema?Plus ca institutia la care am lucrat si cu care am ajuns in instanta pentru o decizie de concediere ilegala si abuziva, nu doresc sa-mi plateasca salariile pe perioada procesului numai in termen de 3 ani, adica nu am facut nimic...Ce ma sfatuiti sa fac?
Drepturile salariale pot fi cerute de salariat in termen de 3 ani nicidecum ca angajatorul poate sa le acorde in termen de 3 ani din proprie initiativa.
Puteti apela le un executor judecatoresc sau puteati solicita angajatorului, prin cerere, executarea hotararii judecatoresti, daca nu o pune in aplicare faceti, fara remuscari, plangere penala. .
Art. 277. - Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
Faceti o cerere institutiei sa respecte sentinta de fond(obligatorie si executorie de drept) o trimiteti prin posta(scrisoare cu valoare deschisa) asteptati 15 zile calendaristice, daca nu se intampla nimic, urmati procedura de executare silita, mai asteptati 10 zile calendaristice apoi faceti plangere penala pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti.