avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bilet la ordin girat in folosul trasului
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bilet la ordin girat in folosul trasului

As avea nevoie de o "confirmare". Citisem pe un site, nu retin unde, ca metoda de compensare a datoriei si creantei catre aceeasi societate, (pentru a nu face compensari prin IMI) posibilitatea ca una din firmele partenere (cea cu lichiditati mai mari) sa emita un bilet la ordin sau fila cec catre cealalta firma partenera (cu care se doreste compensarea facturilor). Firma partenera va gira apoi catre firma noastra biletul la ordin sau fila cec. In acest mod emitentul va deveni atat tragator cat si tras. Din legea 58/1934 am inteles la cap.2 "despre gir" ca s-ar putea folosi metoda asta, intrucat se specifica "girul poate fi facut chiar in folosul trasului,indiferent daca a acceptat sau nu..." . De la banca cu care lucram, intrebandu-i daca am putea efectua astfel de operatiune, dna. nemailucrand cu asa ceva, ne-a comunicat ca s-ar putea interpreta "compensarea" aceasta ca o spalare de bani !! Ce v-as ruga eu... poate citesc unele persoane care au efectuat astfel de operatiuni... sa imi spuneti si mie daca are vreo baza legala afirmatia dnei de la banca, daca este prevazuta in vreo lege, ca spalare de bani, compensarea... prin banca ( nu cu procese verbale de pana la 10000 lei) a unor facturi emise si primite de la aceeasi firma.
Cel mai recent răspuns: adela79 , utilizator 13:52, 2 Martie 2010
Nimeni nici o parere? Nu a lucrat nimeni cu asa ceva?
Este o solutie fezabila. Aparent este "prin banca", dar este absurd sa introduceti biletul la ordin in care sa aveti ambele calitati (tras si tragator) in banca.
In final compensarea o faceti prin instrumente financiare uzuale, deci nu vad vreo ilegalitate.

Succes!
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec vs bilet la ordin cristiursa cristiursa care este diferenta dintre biletul la ordin si cec sau nu e nicio diferenta (vezi toată discuția)
Diferenta si asemanarea intre o fila cec si un bilet la ordin elena cailean elena cailean buna ziua. intrebarea mea este: ce asemanari si deosebiri sunt intre emiterea catre furnizori de file de cec, si cea de bilete la ordin. eu platesc ... (vezi toată discuția)
File cec date garantie de un debitor care acum este radiat ContSters159316 ContSters159316 buna ziua , am urmatoarea situatie : file CEC emise si date drept garantie de un debitor care intra in faliment , apoi se radiaza firma debitoare , eu ... (vezi toată discuția)