avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... deratizare magazin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

deratizare magazin

Buna ziua,
poate sa imi spuna cineva daca exista vreo prevedere legala cu privire la deratizarea in magazinele de imbracaminte si incaltaminte?

multumesc
Cel mai recent răspuns: ADRIANA PRICOPE , Avocat 17:24, 3 Februarie 2010
Ca si cadru general, vedeti Legea nr. 100/1998 privind asistenta de sanatate publica, republicata, art. 28
"Art. 28. - Agentii economici si celelalte persoane juridice sunt obligate sã asigure fondurile si conditiile necesare pentru:
a) efectuarea examenului medical la angajarea în muncã si a controlului periodic, conform normelor de sãnãtate publicã si securitate în muncã;
b) aplicarea normelor legale de igienã;
c) aplicarea mãsurilor de igienã, dezinfectie, dezinsectie si deratizare periodicã."

Ordinul 536/1997 privind aprobarea Normele de igienă si a recomandãrilor privind mediul de viatã al populatiei, republicat
multumesc mult pentru ajutor

pentru cei interesati:
Deratizarea in ” unităţile de folosinţă publică” este obligatorie si se face la interval de 6 luni.
mai jos si temeiul legal

Legea 98/1994, republicata
Art. 32. - Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei:
a) neaplicarea măsurilor de prevenire şi combatere a insectelor şi rozătoarelor vectoare în unităţi de orice tip de către deţinătorii acestora;
b) nerespectarea ritmicităţii acţiunilor de combatere a insectelor şi rozătoarelor vectoare şi producătoare de disconfort în unităţi de orice tip.

Norma 23/1997 aprobata prin Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 536/1997
Art. 52. - Curăţarea, dezinfecţia, dezinsecţia, deratizarea, precolectarea şi evacuarea deşeurilor solide se vor face cu respectarea următoarelor condiţii:
b) Dezinsecţia periodică se va face la intervale prevăzute în metodologii, dar nu mai mari de 3 luni, iar deratizarea periodică se va face la intervale de maximum 6 luni; între operaţiunile periodice, se vor aplica proceduri de dezinsecţie şi deratizare curente, de întreţinere, în funcţie de prezenţa vectorilor.

Legea 100/1998 a fost abrogata prin legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
ADRIANA PRICOPE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte obligatorii firma c.h c.h buna ziua! recent am deschis un magazin de decoratiuni si am inteles ca sunt obligata sa inchei un contract de deratizare, dezinfectie si dezinsectie, precum ... (vezi toată discuția)
Dezinsectie RaluA RaluA Buna ziua. De cateva luni au inceput sa apara gandacii de bucatarie si cei de canal. Am luat solutii si aparate speciale, insa fara efect. Apar zilnic. Am ... (vezi toată discuția)
Obligativitate de a incheia contract pentru deratizare, dezinfectie,dezinsectie, etc lupascumihaela lupascumihaela buna ziua, doresc si eu un raspuns la urmatoarea intrebare: Este obligat un agent economic sa incheie un contract de servicii cu o firma de ... (vezi toată discuția)