avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunicul meu a avut două fete, eu fiind nepoata celei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunicul meu a avut două fete, eu fiind nepoata celei mai în ...

Bunicul meu a avut două fete, eu fiind nepoata celei mai în vârstă dintre ele. Mama mea a decedat, iar acum mătușa mea este singură fiică în viață a bunicului meu.

Din punct de vedere legal, cine are obligația întreținerii bunicului? Este fiica cea mică fără mine (nepoata), sau suntem toți obligați datorită faptului ca mama a decedat?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:15, 9 Aprilie 2024
Nu exista o lege in care sa se specifice obligatia intretinerii parintilor sau bunicilor.
Este o obligatie morala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
e, exista.
Obligaţia de întreţinere există între soţ şi soţie, rudele în linie dreaptă, între fraţi şi surori, precum şi între celelalte persoane anume prevăzute de lege.
art 513
Obligaţia de întreţinere există numai între persoanele prevăzute de lege. Ea se datorează numai dacă sunt întrunite condiţiile cerute de lege.
Întreţinerea se datorează în ordinea următoare:

a) soţii şi foştii soţi îşi datorează întreţinere înaintea celorlalţi obligaţi;

b) descendentul este obligat la întreţinere înaintea ascendentului, iar dacă sunt mai mulţi descendenţi sau mai mulţi ascendenţi, cel în grad mai apropiat înaintea celui mai îndepărtat;

c) fraţii şi surorile îşi datorează întreţinere după părinţi, însă înaintea bunicilor.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie intretinere ILC ILC buna ziua am o indoiala privind obligatia de intretinere... Domnul X nu are nici un venit lunar, nu are pensie, nu lucreaza, este bolnav si nu se poate ... (vezi toată discuția)
un copil cu grad grav de handicap își va încheia studiile la 18 ani. mai primește pensie de întreținere în aceste condiții? buburuza01 buburuza01 Buna ziua! Un copil cu grad grav de handicap mai primeste dupa implinirea varstei de 18 ani pensie alimentara asa cum era pana la aceasta varsta? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Obligatia de intretinere Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Cine are obligatia de intretinere a unui batran internat intrun ayil, conform codului civil pana la ce grad (vezi toată discuția)