avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nota constatare parcare neregulamentara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nota constatare parcare neregulamentara

Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie.

Am gasit pe parbrizul masinii o nota de constatare pentru parcare nereguamentara. Pe nota scrie ca trebuie sa ma prezint la Politia locala in 3 zile cu buletin si talon pentru intocmire PV de contraventie. Mai scrie pe nota respectiva ca existe planse foto pentru documentarea contraventiei.
Nota nu a fost insotita de plansele foto.
Pe nota de constatare mai scrie ca se sanctioneaza cu 4-5 puncte de amenda si cu 3 puncte de penalizare/amenda.
Masina e noua, cumparata de cateva zile, cu numere rosii, deci inca neinmatriculata si inca neinscrisa la taxe si impozite.
In ziua in care am cumparat-o am facut deja cerere pentru parcare de resedinta, dar abia in 5 zile lucratoare va fi valabila.
Intrebarile sunt:
1.Ce risc daca nu ma prezint la politia locala cu cele solicitate in nota.
2.E corecta valoarea contraventiei stabilite de 4-5 puncte de amenda si 3 puncte penalizare/amenda?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mfdunhill , utilizator 12:28, 7 Octombrie 2024
dupa cum scria @latka, mai sus, nota nu are valoare juridica.
Poliția Locală are acces la bazele de date ale Ministerului de Interne încă din 2011 și vede proprietarii, inclusiv ai mașinilor cu ”numere roșii”, încă neînmatriculate definitiv.
Dacă nu vă prezentați, veți primi amendă pentru necomunicarea datelor persoanei căreia i-a fost încredințat vehiculul spre a fi condus pe drumurile publice, în cuantum de 9 - 20 de puncte amendă, și anume între 1485 și 3300 lei, cu mențiunea că pentru această sancțiune nu se poate plăti jumătate din minim în 15 zile de la comunicare.
Sfatul meu este să vă duceți frumos la poliția locală și să le comunicați informațiile solicitate. Amenda pentru staționarea neregulamentară este între 4 și 5 puncte amendă și 3 puncte de penalizare. Un punct de amendă este 165 lei, deci amenda pentru staționare neregulamentară este între 660 și 825 lei, cu posibilitatea plății a jumătate din minimul amenzii în 15 zile de la comunicarea procesului verbal de contravenție.

@consultanți: având în vedere faptul că sfaturi eronate/insuficient fundamentate pot afecta destul de grav bugetul persoanelor care solicită informații pe acest site, vă rog să citiți cu atenție legislația înainte de a posta aici. Să susțineți că acea notă de constatare nu are nici o valoare juridică și să îndemnați la ignorarea ei denotă lipsă de profesionalism. Vă reamintesc tuturor faptul că poliția locală are dreptul să aplice sancțiuni atât pentru oprire/staționare neregulamentară, cât și pentru necomunicarea de către proprietar a datelor persoanei căreia i-a fost încredințat vehiculul spre a fi condus pe drumurile publice ( această ultimă situație încă din luna decembrie 2022, când a fost modificat Codul Rutier în acest sens)!!
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2024
Kyandra, moderator
multumesc pentru raspunsul detaliat, am si comunicat PL datele solicitate, nici nu luam in calcul sa nu transmit datele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea pentru parcarea neregulamentara se poate contesta ... Ein Mann Ein Mann Comunicarea pentru parcarea neregulamentara se poate contesta si dupa plata amenzii? In comunicare se mentioneaza ca fapta se sanctioneaza cu 435 lei si 2 ... (vezi toată discuția)
Cuantum amenda parcare politia locala Cozmin123 Cozmin123 Buna ziua! Astazi am gasit in parbrizul autoturismului personal o comunicare de la politia locala sector 1 Bucuresti prin care am fost instiintat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Solicitare date conducator auto guestgii guestgii Buna ziua, Am gasit pe 11.12 2023 in cutia postala un PV de inmanare/afisare a solicitarii si o \"Solicitare date de identificare\" pentru o parcare ... (vezi toată discuția)