Buna ziua.
Sunt angajata de 2 ani la Plus-supermarket. De 2 saptamani langa Plus s-a mai deschis un hypermarket,astfel scazand vanzarile la Plus.Din acest motiv 4 colegi de ai mei au fost fortati sa-si dea demisia,fara a da in somaj ( motivul fiind ca suntem multi si au scazut vanzarile,ne dam demisia de buna voie ori ne cauta motive si ne da afara). Stiu ca in curand urmeaza sa mai dea afara inca 3-4 angajati (pot fi si eu printre ei).
Va rog sa-mi spuneti,daca voi fi chemata sa-mi dau demisia fortat,cum trebue sa procedez?N-as vrea sa raman fara loc de munca sau somaj.pana i-mi gasesc alt loc de munca.
VA MULTUMESC
nu semnati nimic daca nu sunteti de acord !!!
Pentru a beneficia de somaj, incetarea raportului de munca trebuie facuta in temeiul unuia din urmatoarele articole: art. 31 alin.4 ind.1, 56 lit. e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1),art. 68, art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul munci.
Nu va dati demisia si nici nu incetati CIM cu acordul partilor, sub nicio forma. Pur si simplu nu acceptati sa semnati nimic, aratandu-le ca oriti sa fiti eventual concediate din motive neimputabile d-voastra.
Nu va poate obliga nimeni sa va dati demisia, asta nu inseamna ca daca vor sa scape de dvs, nu vor recurge la metode neortodoxe, depinde si cat si ce trebuie sa indurati.
Nu exista o reteta in sensul acesta.
Fiti atenta la obligatiile care va revin prin fisa postului, Reg Intern si celelalte proceduri sau reguli interne pentru care ati semnat de luare la cunostinta.
In general aici "se umbla" cand se doreste "demisia" angajatului.
Ajutor de somaj
alina1983
Buna ziua,
Ma numesc Alina si sunt programator. Am lucrat la o firma timp de 2 ani, insa din cauza crizei am fost fortata sa-mi dau demisia.Acest lucru ... (vezi toată discuția)