Ma numesc Alina si sunt programator. Am lucrat la o firma timp de 2 ani, insa din cauza crizei am fost fortata sa-mi dau demisia.Acest lucru s-a intamplat cu mai multi colegi. Au zis ca in felul asta ei mai pot angaja alti oameni, altfel nu au voie timp de 1 an sa mai faca angajari. Stau acasa de 3 luni deoarece nu mi-am gasit in alta parte de munca. Intrebarea mea este daca ma pot inscrie pentru somaj?
Sa va inscrieti la somaj puteti in calitate de somer in cautare de loc de munca fara indemnizatie intru-cat, prin demisie, dvs. ati renuntat la locul de munca.
Drept la indemnizatie de somaj au cei carora li s-a facut incetarea raportului de munca in temeiul
art. 31 alin.4 ,
56 lit. e), f), h) si j),
art. 61 lit. c) si d),
art. 65 alin. (1) codul muncii si
art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003
In cazul in care veti gasi un contract de munca pe perioada determinata, este bine sa stiti ca la expirarea unui atare contract aveti dreptul la somaj daca aveti si stagiul necesar.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Demitere
etves_tiberiu
Buna ziua!
Am rugamintea sa ma ajutati intr-o privinta. Daca imi dau demisia de la locul de munca beneficiez de somaj sau trebuie sa fiu demis pentru asta, ... (vezi toată discuția)
Art .55
ContSters75393
Buna ziua.As avea si eu o intrebare.Daca unei persoane i se desface contractul de munca in baza art. 55,b poate beneficia de indemniztia de somaj? (vezi toată discuția)