avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Efectele neacceptarii succesiunii Intreb, pentru o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Efectele neacceptarii succesiunii Intreb, pentru o ruda: Sotia ...

Efectele neacceptarii succesiunii

Intreb, pentru o ruda:
Sotia supravietuitoare, care a acceptat succesiunea in termenul de un an de la deces, vrea sa faca acum, dupa mai multi ani, dezbaterea cu ceilalti mostenitori ai defunctului, respectiv, copiii acestuia din alta casatorie. Daca respectivii dau declaratie de neacceptarea mostenirii, partea lor ii va reveni sotiei supravietuitoare sau la ea sunt indreptatiti mostenitorii de grad urmator ai defunctului; in cazul de fata, fratii acestuia?
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2024
MC-V, utilizator
Cel mai recent răspuns: stan.patitul , utilizator 08:36, 11 Aprilie 2024
Daca nu are copii cu actuala sotie vor fi chemati la mostenire fratii defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea sau neacceptarea mostenirii eu tot nu inteleg ceva ... MC-V MC-V Renuntarea sau neacceptarea mostenirii Eu tot nu inteleg ceva legat de aceasta problema: daca mostenitorii unui defunct renunta la mostenire in termenul ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre mama vitrega si copii vali_085 vali_085 Buna ziua! Doresc sa iau in ingrijire o batrana (nasa de botez) care are o garsoniera in Bucuresti. Aceasta doreste sa imi vanda fara contract de ... (vezi toată discuția)
Act de acceptare tacita a succesiunii ContSters238389 ContSters238389 As dori sa aflu daca declaratia prin care am declarat ca sint de acord ca sotia supravietuitoare a unchiului meu sa foloseasca cit timp traieste si partea mea ... (vezi toată discuția)