avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un vecin nebun, care cauzeaza mult probleme. Cateva ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un vecin nebun, care cauzeaza mult probleme. Cateva dintre ...

Am un vecin nebun, care cauzeaza mult probleme. Cateva dintre ele, care ne deranjeaza cel mai tare sunt:
1. A construit o baraca inalta de aproape 3 metrii pe limita de proprietate acum 2 ani. Fara autorizatie, fara acordul nostru. Acum cladirea se inclina si apasa pe gardul nostru, care probabil ca va ceda daca nu se demoleaza baraca.
2. A plantat mai multi copaci care cresc intre baraca si gardul nostru. Trunchiul copacilor este lipit de gard, cel mai mare dintre copaci apasand pe gard.
3. Si-a betonat toata suprafata curtii, nu mai are deloc pamant ca sa se dreneze apa de ploaie si cred ca va fi o problema cand va ploua pentru ca toata apa probabil va inunda curte noastra.
Ce putem face legat de aceste probleme? Unde putem depune plangeri? Avem cum sa rezolvam aceste probleme?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:15, 16 Aprilie 2024
1) Sesizati politia locala, politia statala, inspectoratul de stat in constructii si primaria.
2) Sezisati persoana in cauza printr-un executor judecatoresc sa respecte regulile de vecinatate si de hotar.
Sesizati instanta de judecata, in cazul in care persoana sesizata nu se conformeaza.
3) Spuneti ca de cand a betonat curtea si pana in 14 aprilie 2024 nu a mai plouat? Ce suprafata are curtea?
Da, aveti cum sa rezolvati aceste probleme, dar doar daca faceti ceva in acest sens, asa de la sine nu se rezolva nimic, decat poate cu vorba buna, cu rugaminti si cu alte favoruri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scurgere ape pluviale VladMasalar VladMasalar Buna ziua, Am o problema cu un vecin din cauza scurgerii apei pluviale. Pamantul meu este sub nivelul drumului, iar vecinul din spate este sub nivelul meu. ... (vezi toată discuția)
Scurgere apa de ploaie pe propietatea mea adrian110279 adrian110279 Buna ziua, Casa vecina , care sa constuit ulterior achizitiei casei mele este construita la 2 m fata de limita de hotar si iintre casa mea si aceasta este ... (vezi toată discuția)
Interventia vecinului kuky666 kuky666 buna ziua, locuesc la curte si am un vecin care si-a turnat o dala mare de beton in fata gardului lui pe spatiu public iar apa nu mai poate circula si ma ... (vezi toată discuția)