avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... doua dosare penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

doua dosare penale

Am fost angajat la o firma privata patru ani. Impotriva mea sa depus o reclamatie de delapidare pentru niste lipsuri in perioada anilor 2008 - 2009. In urma controalelor interne efectuate sa constatat ca de fapt au fost probleme de soft si actualizare de date, fapt pentru care patronul a depus la politie o declaratie prin care a explicat eroarea facuta si dosarul meu sa inchis prin NUP ca fapta nu exista.
Se poate sa mi se deschida un alt dosar de delapidare pentru eventualele lipsuri din anii anteriori, respectiv pentru 2006 si 2007 ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:11, 3 Februarie 2010
Din punct de vedere strict teoretico-juridic este posibil. Pentru aceasta trebuie insa ca acela care va acuza sa poata proba existenta tuturor elementelor constitutive ale infractiunii, iar pentru delapidare vinovatia nu poate imbraca decat forma intentiei (directe sau indirecte). In orice caz, in situatia in care s-ar intampla asa ceva puteti invoca in aparare si utiliza si elemente de fapt pertinente, utile si care pot deveni chiar concludente din cadrul cercetarii faptelor din 2008-2009 si care se pot constitui ca dovezi ale nevinovatiei. Oricum, in situatia nefericita a unei noi plangeri va sfatuiesc sa va angajati un aparator.
Dupa cat timp se face prescrierea unor acte(chitante)?
Actele(chitantele) nu beneficiaza de termen de prescriere
Daca va referiti la termenul de prescriptie a sumelor financiare acesta este de 3 ani ,fiind prevazut de art 3 din Decret nr 167/1958

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probe ContSters126274 ContSters126274 Avand un dosar penal pentru delapidare, pot solicita sa se aduca la dosar anumite acte,acte ce trebuie aduse de acuzare? Eu nu am acces la acele acte si pot ... (vezi toată discuția)
Probe aparare ContSters126274 ContSters126274 Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti care ar fi cele mai convingatoare probe in aparare, pentru acuzatia de delapidare. (vezi toată discuția)
Restante intretinere gabiteo gabiteo Buna ziua, Va scriu pentru a va prezenta uramtoarea situatie. Asociatia de proprietari de care apartin a avut in perioada 2005-2008 o conducere care in ... (vezi toată discuția)