avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probe
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probe

Avand un dosar penal pentru delapidare, pot solicita sa se aduca la dosar anumite acte,acte ce trebuie aduse de acuzare?
Eu nu am acces la acele acte si pot fi probe clare in favoarea mea.Cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: ContSters126274 , utilizator 11:53, 17 Aprilie 2010
Conform art.62 C.pr.pen. "in aflarea adevarului, organul de urmarire penala si instanta de judecata sunt obligate sa lamureasca cauza sub toate aspectele, pe baza de probe".
In consecinta, faceti o cerere catre organul de urmarire penala, prin care indicati respectivele acte ca probe pertinente, utile si chiar concludente si solicitati ca acesta sa dispuna prezentarea lor in cauza dvs.
Exista un formular anume sau pur si simplu solicit ceea ce consider ca este o proba?
Trebuie sa fac precizarea detaliata pentru ce solicit acel document?
Cererea trebuie scrisa in fata organelor de ancheta sau este bine si la calculator?
Nu exista un formular anume, iar cererea o puteti scrie de mana, cu detalierea necesara identificarii probei respective si posibilitatii gasirii acesteia ( locul in care se afla, persoana sau institutia care o detine si o poate prezenta etc.). Organul de cercetare penala poate solicta date suplimentare, pe care trebuie sa le indicati, in masura in care le cunoasteti.
Probe in dovedirea nevinovatiei dvs.in respectiva cauzei pot fi actele despre care vorbiti,in totalitatea lor si in masura in care acestea va disculpa,alte inscrisuri,martori care sa ateste ,prin declaratiile lor,anumite situatiuni de fapt de natura de a va dezvinovati si expertize .
Deci,puteti folosi ,in copie ,orice act care va disculpa
Procurorul va pune in discutie probe atat in acuzare , cat si in aparare.
Dumneavoastra puteti propune instantei de judecata emiterea unei adrese catre institutiile de la care dumneavoastra doriti sa obtineri inscrisurile in legatura cu respectiva cauza dedusa judecatii.
;)

Alte discuții în legătură

Motivare hotarare judecatoreasca - informatie publica? Radu9 Radu9 Credeți că motivarea unei hotărâri judecătorești constituie informație publică, astfel că poate fi solicitată în baza Legii nr. ... (vezi toată discuția)
Complice andrei-nicu andrei-nicu sunt acuzat intrun dosar de furt calificat ce a avut loc acuma 3 saptamani... am si eu o intrebare...daca pe timpul anchetei doresc sa plec sa lucrez in ... (vezi toată discuția)
Dosar penal ContSters300209 ContSters300209 Se poate intocmi dosar penal pe baza probelor obtinute si puse la dispozitie de reclamant si nu de peronal specializat? (vezi toată discuția)