avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probe
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probe

Avand un dosar penal pentru delapidare, pot solicita sa se aduca la dosar anumite acte,acte ce trebuie aduse de acuzare?
Eu nu am acces la acele acte si pot fi probe clare in favoarea mea.Cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: ContSters126274 , utilizator 11:53, 17 Aprilie 2010
Trebuie sa va intemeiati foarte bine cererea pentru probatoriu iar daca instanta apreciaza ca acele probe sunt concludente isi va da concursul si va trimite adrese catre acele institutii/societati. Oricum, ar fi foarte bine sa faceti si dvs demersuri in acest sens. Faceti o cerere scrisa catre acele institutii, cerere pe care o expediati cu confirmare de primire ca sa aratati instantei ca ati facut demersurile necesare, dar posibilitatile dvs sunt depasite.
Poate oferiti si alte detalii despre ce institutii/persoane ste vorba pentru a va putea ajuta mai mult.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Multumesc pentru raspunsuri, mai am cateva neclaritati.
Aceasta cerere o depun la politie sau la procuror?
Domnului politist i-am facut o plangere la procuror si de atunci se poarta si mai urat cu mine, jignindu-ma, tipand.........nu cred ca v-a dorii sa ma ajute.
Fiind vorba de delapidare, in balanta anuala se vad aceste lipsuri?Unde ar trebuii sa fie prinse?
Am nevoie de acte doveditoare de la Registrul Comertului,daca lipsurile se vad in balanta si de la firma care a facut acuzatia.
Cum sa formulez cererea pentru actele pe care le solicit?
Raspunsul de la cererea depusa la procuror il primesc prin posta, sau trebuie sa ma duc in audienta?
Va rog sa ma ajutati si cu aceste nelamuriri.
Pentru a nu mai exista resentimente fata de dvs.,din partea politistului,ar fi bine sa apelati la serviciile unui avocat,care ar avea si argumentele juridice necesare pentru a rezolva orice piedica pusa,eventual de politist la buna desfasurare a anchetei,cel putin conform celor aratate de dvs.
Pe de alta parte,speta este destul de dificila pentru a va asigura singur apararile.
Puteti depune o lista de probe,in dublu exemplar,atat la politist insarcinat cu ancheta cat si la procurorul care o supravegheaza.
Va rog sa ma ajutati daca puteti cu niste raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motivare hotarare judecatoreasca - informatie publica? Radu9 Radu9 Credeți că motivarea unei hotărâri judecătorești constituie informație publică, astfel că poate fi solicitată în baza Legii nr. ... (vezi toată discuția)
Complice andrei-nicu andrei-nicu sunt acuzat intrun dosar de furt calificat ce a avut loc acuma 3 saptamani... am si eu o intrebare...daca pe timpul anchetei doresc sa plec sa lucrez in ... (vezi toată discuția)
Dosar penal ContSters300209 ContSters300209 Se poate intocmi dosar penal pe baza probelor obtinute si puse la dispozitie de reclamant si nu de peronal specializat? (vezi toată discuția)