Credeți că motivarea unei hotărâri judecătorești constituie informație publică, astfel că poate fi solicitată în baza Legii nr. 544/2001?
Dacă instanțele de judecată sunt socotite drept instituții publice, atunci hotărârile din cazurile de pe rolul instanțelor constituie informații rezultate din activitatea instituției respective.
Aceeași speță, părți diferite; instanța a respins ambele cereri de chemare în judecată și eram curios cum a motivat în celălalt caz.
Nu vi se elibereaza hotararea emisa in alt dosar, intrucat nu ati fost parte in dosar, informatiile din orice dosar fiind confidentiale fata de toata lumea cu exceptia partilor din dosar. Dar daca stiti ca sunt spete identice si ca s-au pronuntat solutii diferite in ele, atunci inseamna ca il cunoasteti pe cel care a fost parte in celelalt dosar si puteti cere acestuia sa va dea hotararea. Chiar si asa, nu va ajuta la nimic, decat cel mult sa solicitati procurorului general sau avocatului poporului sa initieze un recurs in interesul legii pentru uniformizarea solutiilor din spetele identice la care va referiti....Solutiile sunt diferite si datorita probelor administrate in cele doua dosare, care pot fi diferite si deci, interpretate diferit de instant care a solutuionat fiecare dosar.
Mulțumesc pentru lămuriri. Și dacă instanța nu a ținut cont de toate înscrisurile? Au fost depuse mai multe adrese pe care nici nu le-a enumerat în motivare, cu atât mai puțin să se fi pronunțat asupra lor. În plus, a reținut și fapte nereale. Până și pârâta a afirmat contrariul în întâmpinare. Sunt motive de recurs sau nu? Oricum îmi va trebui avocat, dar măcar să știu cât de determinat să fiu.
De regula se foloseste sintagma "analizand actele si lucrarile dosarului, instanta retine ca", aceasta acoperind eventualele "lipsuri" de analiza a inscrisurilor din dosar. Oricum, in dispozitivul hotararilor nu se trec toate inscrisurile, despre ele facandu-se vorbire in Incheierile de dezbatere a probelor si in considerente...success in recurs!
In motivarea hotararilor, instanta nu este obligata sa se pronunte asupa fiecarui act depus la dosar sau sa faca referire la acestea.
Raspunsul la intrebarile dvs nu vor pute fi date fara a fi cercetat dosarul si probele depuse in el.
In motivarea recursului, va tb sa faceti referire la probele pe care le considerat concludente si utile cauzei, ca si la contradictiile si retinerile incorecte ale instantei.
Recurs - revizuire
lungu1on
Daca o Curte de Apel a dat o solutie intr-o cauza , poate o alta CA sa dea alta solutie intr-o cauza identica (bineinteles cu alte parti) ?
Se poate cere ... (vezi toată discuția)