avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE SI CONCEDIU DE ODIHNA-DREPTURI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE SI CONCEDIU DE ODIHNA-DREPTURI

Sunt angajată din 26 octombrie 2023, de aproape 6 luni. Pana acum mi-am luat doar 5 zile de concediu de odihna. Doresc sa-mi dau demisia cat mai curand, însă am planifiact înca 3 zile de concediu la finalul lunii care sunt aprobate. As mai avea dretul la alte zile de concediu ramase? De asemenea, as putea sa-mi anunt demsia , dupa care sa plec in concediu cele 3 zile, iar apoi sa imi continnui perioada de preaviz? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: BRIIGITA , utilizator 19:28, 22 Aprilie 2024
Cate zile de concediu aveti mentionate in contract?

Puteti sa va depuneti demisia incepand cu prima zi in care intrati in concediu.
Sunt mentionate 20 de zile de concediu pe an. Asadar, imi pot depune demisia doar incepand cu prima zi de concediu, nu as putea inainte?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2024
BRIIGITA, utilizator
Demisia o puteti depune cand doriti dvs. din calculul meu pentru perioada 26.10.2023 - 30.04.2024 , aveti dreptul la 10 zile de concediu de odihna.
Vă mulțumesc pentru răspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii: demisie cu preaviz in concediu de odihna e posibil? sz_mse sz_mse Buna ziua, Am contract individual de munca avand inca clauza de preaviz de 15 zile calendaristice. Acum 2 saptamani mi s-a aprobat concediu pe 2 ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz radu587 radu587 Buna, As dori sa imi dau demisia de la locul de munca si am cateva intrebari legate de perioada de preaviz. Perioada mea de preaviz este de 15 zile. Eu mai ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la co in perioada de preaviz? OLLIVIETTE2000 OLLIVIETTE2000 Buna ziua, lucrez la o firma ca si operator receptie clienti,iar astazi vreau sa-mi depun demisia,doresc sa stiu daca in perioada de preaviz mai am dreptul ... (vezi toată discuția)