avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu daune
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu daune

In seara de 31-01-2010 rulam cu auto meu dacia 1310 pe un drum cu prioritate impreuna cu o amica a mea,iar la un moment dat din partea dreapta a mea a iesit dintr-o parcare laterala dreapta un auto marca scoda brusc a virat stanga mai exact mi-a taiat fata me si a trecut in partea stanga a mea sa treaca pe calalalt sens pentru am merge pe sensul opus mie de deplasare.Mentionez ca masina scoda a trecut din dreapta mea pentru a trece fara a acorda prioritate si nici nu a semnalizat iar in urma trecerii bruste ale lui am fost nevoit sa fac o manevra de a conduce masina pe cealalta banda respectiv banda 1 eu fiind pe banda 2 iar in urma manevrei l-am tamponat cu partea mea stanga fata pe el in partea dreapta spate producandu-se urmatoarele leziuni:la mine aripa far semnalizare distruse la el bara spate un pic stearsa si crapata circa 5 cm.In urma incidentului respectivul nu a dorit sa imi dea asigurarea rca si am fost nevoit sa sun la 112 dar intre timp trecea si un echipaj de politie care a motivat ca daca nu sunt victime nu are treaba cu noi.Am fost la tamponari si am despus declaratie dupa cum sa intamplat iar respectivul nu sa prezentat ce pot face pentru a-mi repara masina fara costuri din partea mea si a intre in posesia rca-lui respectiv.Am fost la politie am dat nr de inmatriculare iar politia ma pus sa filmez masina cu avariile ei produse in accident,iar referitor la raspunsul din partea lor au spus ca nu au cum sa ma ajute decat sa dau in judecata persoana respectiva dar masina trebuie sa o repar pe banii mei ceea ce nu este corect atata timp cat nu sunt vinovat.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 21:19, 3 Februarie 2010
Numai prin judecata, asa cum ati prezentat situatia, puteti sa va reparati masina si sa obtineti cheltuielile facute. Costa multi bani procesul si este de durata. Fara avocat nici sa nu va ganditi ca veti putea rezolva ceva favorabil.
cei de la rutiera au obligatia ca ,daca cel ce a produs accidentul nu se prezinta in24 de ore parca sa dea declaratie in legatura cu cele intamplate, fiind un accident auto unde nu se aplica intelegerea intre soferi sa ia atitudine si sa-l cheme pe individ pentru lamuriri ca politia nu stie nici macar daca celelalt avea rca sau toate in regula.sa insistati la politie sa il cheme si sa va dea asigurarea sau macar sa va dea o copie de pe asigurare. oricum politia trebuie sa incheie un proces verbal in urma acidentului si sa-l sanctioneze pe individ iar o copie sa va dea si dvs.
o varianta ar fi ca daca dvs aveti casco sa va reparati masina iar cu copia de pe procesul verbal si de pe asigurarea lui cei de la casco se indreapta cu actiune sa-si recupereze banii.
daca nu aveti casco e mai greu ca trebuie sa platiti dvs intentarea actiunii in instanta si o sa vi se ceara si o evaluare pentru a fi timbrata la valoare si mai si dureaza si banuiesc ca aveti nevoie de masina si tocmai pe asta se bazeaza unii nemernici.
cel putin asta e parerea mea,daca gresesc undeva astept sa fiu corectat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident in intersectie cu sens giratoriu predator predator Buna ziua, am avut un accident cu masina in interiorul unui sens giratoriu, eu eram pe banda 2 sa fac bucla sensului la stanga cand cu viteza din stanga a ... (vezi toată discuția)
Ne-acordare prioritate la parasirea sensului de mers spre stanga norby7f norby7f Urma sa intru pe un drum de pamant virand spre stanga, dar sofeul din spate incerca sa ma depaseasca chiar cand puneam masina in miscare. In urma accidentului ... (vezi toată discuția)
Presemnalizarea gresita a directiei si incalcarea liniei continue Hamartia Hamartia Buna ziua! Am intalnit urmatoarea situatie, care, cica, este destul de frecventa in trafic. Aveam verde la semafor(pentru inainte si la stanga, banda nr. 2) si ... (vezi toată discuția)