Am fost angajat cu carte de munca pana in data de 20 martie 2009,apoi in perioada 27 mai 2009 si pana la data de 09 iulie 2009 am fost in somaj.Nu am mai beneficiat in continuare de somaj deoarece nu m-am prezentat la viza,fiind plecata din tara.Am contract de munca pentru lunile octombrie si noiembrie 2009,contract incheiat in Italia.Va rog frumos sa ma ajutati ce trebuie sa fac ca sa pot redobandi calitatea de asigurat,chiar daca ma voi intoarce in italia ca sa lucrez din nou cu contract de munca ca si in cele 2 luni din 2009,adica cu toate contributiile platite la stat.Cu multumiri,Kovac
Puteti incheia cu Casa de pensii un contract de asigurare sociala, aveti nevoie de o copie dupa buletin si de 2 formulare pe care le luati de acolo.
Puteti sa va asigurati ce suma doriti dvs. pe luna, ca sa va mearga vechimea. Se poate plati lunar sau pe mai multe luni ( un an) anticipat - sa stati linistita daca plecati din tara.
De mentionat ca in acest caz va platiti singura doar vechimea in munca, care se va lua in considerare ca stagiu de cotizare pt iesirea la pensie, nu si contributiile la sanatate.