avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... poti avea in fata casei semn de \"NU PARCATI, ACCES ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

poti avea in fata casei semn de "NU PARCATI, ACCES AUTO" daca ...

poti avea in fata casei semn de "NU PARCATI, ACCES AUTO" daca proprietatea nu detine loc suficient pt parcarea unei masini?
salaut! sunt din IASI, iar in zona in care locuiesc un domn are in fata casei un semn cu "NU PARCATI, ACCES AUTO", in conditiile in care casa lui este la 1,5 m de gard, adica este absolut imposibil sa bagi o masina acolo. cu toate acestea daca parchezi in fata casei lui, esti imediat amenintat cu politia, cu pretextul ca ii blochezi accesul auto la proprietate. mentionez ca el face acest lucru doar ca sa si faciliteze loc da parcare pe domeniul public, in fata casei.
stie cineva unde as putea gasi niste prevederi legale despre instalarea acestui semn si despre accesul auto la proprietate?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 16:20, 20 Aprilie 2024
Cu siguranță poți avea un astfel de mesaj de avertizare, legea sancționează blocarea intrării la o proprietate privată, indiferent de lățimea căii de acces. Legea e regulamentul de aplicare a codului rutier.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2024
latka, moderator
am uitat sa mentionez ca in fata casei lui, exita un trotuar de aproximativ 2m, care este lasat libe. Stiu articolul din codul rutie, dar problema mea este ca nu inteleg ce acces auto blochez, atata timp cat spatiul din curtea lui este absolut insuficient pt a parca ceva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2024
laurentiu2910, utilizator
Dacă știți articolul respectiv de lege, înseamnă că nu l-ați înțeles, nu face referință la spațiul din acea proprietate privata.

Asa ca nu mai postați la un astfel de subiect fără a avea argumente pertinente, cu temei legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare legala criss_p criss_p Buna seara, locuiesc pe o Străduța îngusta, unde nu au loc doua mașini una pe lângă cealaltă decât dacă se urca pe așa-zisul trotuar și fără ... (vezi toată discuția)
Parcare în fața casei mele RoxanaFl. RoxanaFl. Parcare în fața casei mele. Bună ziua, Locuiesc la casa, iar în fața casei mele parchează frecvent vecinul de vis-a-vis, care are 2 laturi pe care ... (vezi toată discuția)
Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)