avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O firma care lucreaza pentru o camera notarilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O firma care lucreaza pentru o camera notarilor publici a supraevaluat ...

O firma care lucreaza pentru o camera notarilor publici a supraevaluat terenurile. Am facut plangere la Parchet, la Politie, dar nu am facut nimic pana acum. Ce pot face in continuare.? Mie nu-mi convine sa iau un pret mic pe terenuri, dar sa platesc taxe la suma supraevaluata din grila notariala, suma pe care nu mi-o da nimeni. Asta e inselaciune, dar din pacate autoritatile nu au facut nimic pana acum impotriva acestor evaluatori si situatia asta e la nivel de tara ! Ce pot face in aceasta situatie ? Nimanui nu-i convine sa vanda terenul cu un pret mult mai mic, dar sa plateasca impozit la o suma supraevaluata de evaluatori. Romania a ajuns stat in stat si evaluatorii nu raspund pentru infractiunea de inselaciune ? Si asa in Romania taxele notariale sunt de 14 ori mai mari ca in Germania, bataie de joc mai mare ca in Romania nu poate exista ! Sunt imobile care sunt supraevaluate la 5-6 milioane de euro in grila notariala, dar care au o valoare de piata de 2 milioane de euro, dar din aceasta cauza vanzatorii platesc taxe notariale la valoarea de 5-6 milioane de euro ! Ce este bataia asta de joc ? ROMANII TREBUIE SA SE UNEASCA IMPOTRIVA ACESTOR EVALAUATORI CARE SUNT MANA IN MANA CU NOTARII SI SUPRAEVALUAEAZA IMOBILELE !
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2024
fordicafordica, utilizator
Si asa in Romania taxele notariale sunt de 14 ori mai mari ca in Germania, bataie de joc mai mare ca in Romania nu poate exista ! Sunt imobile care sunt supraevaluate la 5-6 milioane de euro in grila notariala, dar care au o valoare de piata de 2 milioane de euro, dar din aceasta cauza vanzatorii platesc taxe notariale la valoarea de 5-6 milioane de euro !


Care este sursa acestor informații? Ce imobil din România a fost evaluat la atât și din ce localitate?
daca veți convinge 100.000 cetățeni cu drept de vot sa va urmeze in acest demers, veți avea un proiect in parlament
Pana la modificarea grilelor notariale bazate pe evaluari, incercati sa micsorati valoarea imobilului, depinde cui il vindeti, pentru ce, ce diferenta de impozit este...
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2024
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenuri supraevaluate in grila notariala din 2024 firma sc amt ... gigliola gigliola TERENURI SUPRAEVALUATE IN GRILA NOTARIALA DIN 2024 FIRMA SC AMT SRL A EVALUAT TERENUL EXTRAVILAN NEPRODUCTIV LA 8400 LEI / HA. ACEST EVALUATORI ISI BAT ... (vezi toată discuția)
Evaluare notariala teren intravilan DLaurentiu DLaurentiu Buna ziua! Vreau sa vand un teren intravilan localizat in Bucuresti.Am facut toate actele necesare vanzarii,m-am inteles cu cumparatorul la pret(50.000 ... (vezi toată discuția)
Taxe succesiune broscuta1000 broscuta1000 Desi in unele grile se prevad reduceri de 10 %-20 % pentru imobilele mai vechi , am vazut ca putini notari aplica aceste reduceri. In unele grile valoarea ... (vezi toată discuția)