avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, am fost oprit pentru depasirea vitezei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, am fost oprit pentru depasirea vitezei legale in localitate. ...

Buna ziua, am fost oprit pentru depasirea vitezei legale in localitate. Nu mi-a fost prezentata dovada incalcari, doar mi-a fost comunicata ca fiind 110km/h. Nu consider ca aveam peste 100km/h intrucat stiu ca se suspenda permisul si nu depasesc aceasta valoare. Mi-a fost retinut permisul insa nu am primit si amenda. Pot contesta si cere anularea daca nu mi-a fost prezentata dovada incalcarii? Se poate retine permisul fara aplicarea unei amezi?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:13, 23 Aprilie 2024
Nu a fost incheiat un proces verbal de contraventie ? Ciudat. Poate ca ati refuzat sa-l semnati. Daca da, vine acasa.
Nu sunt obligati sa va prezinte "dovada incalcarii". Doar in instanta.
A fost incheiat proces verbal de contraventie. Doar ca am vazut in articuol ca se sanctioneaza cu amenda contraventionala si suspendarea permisului de conducere este masura complementara. Ei au fost axati pe retinerea permisului fara amenda. Multumesc de raspuns.
Daca aveti copie a PV de contraventie, inseamna ca veti plati si amenda, la primaria de care apartineti, jumatate din minim, in maxim 15 zile de la data intocmirii PV. Nu s-au axat pe retinere, ci pur si simplu asa e procedura, amenda nu se achita pe loc.

Daca nu credeti ca ati avut acea viteza, depuneti plingere contraventionala, la judecatoria de care apartineti, in acelasi interval de 15 zile. Achitati si amenda la jumatate, altfel, daca pierdeti procesul, nu veti mai avea ocazia cu jumatate.

Cereti in cuprinsul plingeri ca politia sa prezinte proba video a ceea ce sustine, in conformitate cu art. 121 alin. 2 din regulamentul de aplicare a OUG 195/2002. Depunerea plingerii suspenda executarea sanctiunilor, asa ca in conformitate cu art. 118 din OUG 195/2002 va puteti cere permisul inapoi, pina la o sentinta definitiva a instantelor.
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2024
latka, moderator
Nu pot adauga imagine dar efectiv scrie doar AVERTISMENT in chenarul Aplic; dupa fapta prevazuta de .....
As face o contestatie dar vroiam sa stiu daca am baza, Imi trebuie dovada ca nu aveam viteza respectiva, sau baza la contestatie si nu stiu ce argument sa aduc. Multumesc inca odata.
Da, se poate și avertisment în loc de amendă contravențională.
Iar la a doua dilemă v-am răspuns deja, ați scris că sunteți sigur ca nu ați avut acea viteză. Proba o cereți sa o furnizeze poliția. V-am explicat anterior cum se solicită acea proba. O copie a înregistrării video vi se va trimite acasă, atașată la întâmpinare.

Puteți angaja un avocat, dacă nu vă descurcați cu plângerea.

Dacă nu, atunci dați de reducere, sau așteptați sa va treacă cele 90 de zile de suspendare. În OUG 195/2002 găsiți cum se face cu testul, la art. 104 și următoarele.


Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2024
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Radar in zona 50 dar defapt 70 ku990 ku990 Mi s.a intocmit proces verbal de contraventie pentru depasirea vitezei cu +66km/h mai exact 116km/h in zona de 50km/h. Asta scrie in pv . Realitatea face ca ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal incomplet taticu100 taticu100 Buna ziua! Intr-un PV de contraventie (circulatie) agentul scrie: 1) - faptele sunt prevazute de art.101/3/a din OUG195/2002 ( art.care prevede ... (vezi toată discuția)
Domnule presedinte subsemnatul ..., domiciliat în ..., născut ... Daniel382942 Daniel382942 Domnule Presedinte Subsemnatul ..., domiciliat în ..., născut la Bolintin-Deal, posesor al CI seri ...., permis de conducere seria...nr ... (vezi toată discuția)