avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radar in zona 50 dar defapt 70
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radar in zona 50 dar defapt 70

Mi s.a intocmit proces verbal de contraventie pentru depasirea vitezei cu +66km/h mai exact 116km/h in zona de 50km/h. Asta scrie in pv .
Realitatea face ca m.am intors 2 zile mai tarziu pe acelasi traseu pentru alte motive, si am observat ca nu aveam limita 50 ci limita 70 !!! Deci aveam +46km/h .
Pot face contestatie si obtine anularea sanciunii complementare de suspendarea dreptului de a conduce pe perioada de 90 zile ?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:37, 1 Noiembrie 2023
Bineinteles ca puteti face contestatie si atasati dovezi, probe foto sau video, in dublu exemplar, odata cu plingerea contraventiomala. Din acele dovezi trebuie sa reiasa ce sustineti dvs.si cereti anulare PV de contraventie. Sa nu depasiti cele 15 zile de la data intocmirii PV.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2023
latka, utilizator
Cer anularea intregului pv sau doar anularea masuri complementare de retinerea permisului
Cereti anulare PV de contraventie, din moment ce nu ati savirsit fapta respectiva. oricum retinerea permisului nu e o sanctiune contraventionala complementara. Sanctiunea contraventionala complementara e suspendarea pe 90 dezile.Permisul retinut se poate lua inapoi, in conditiile descrise la art. 118 din OUG 195/2002.
[ link extern ]

In plus ar fi bine sa profitati acum (tot cele 15 zile) de plata la jumatate din minim a "sanctiunii contraventionale principale" - amenda, dupa aceea, daca nu reusiti sa va descurcati cu plingerea contraventionala, nu veti mai avea ocazia.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am fost oprit pentru depasirea vitezei legale in localitate. ... BPRazvan BPRazvan Buna ziua, am fost oprit pentru depasirea vitezei legale in localitate. Nu mi-a fost prezentata dovada incalcari, doar mi-a fost comunicata ca fiind 110km/h. ... (vezi toată discuția)
Permisul meu a fost reținut pentru 90 de zile pentru viteza ... Daniel382942 Daniel382942 Permisul meu a fost reținut pentru 90 de zile Pentru viteza de 109 în localitatea Dar poliția era cu radarul în localitate si eu eram în afara ... (vezi toată discuția)
Retinere permis Cpr12345 Cpr12345 Buna ziua. Zilele trecute mi a fost retinut permisul de conducere pentru o depasire pe linie continua. Ma deplasam in afara localitatii in limita vitezei ... (vezi toată discuția)