avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere abuziva permis, talon, placute de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere abuziva permis, talon, placute de inmatriculare

Buna ziua.
Numele meu este Stoian Ovidiu sunt din brasov. in data de 15 aprilie 2024 am fost oprit de un echipaj de politie de la transporturi si in urma verificarilor au constatat ca masina mea un hyundai ioniq din 2019 este radiata din circulatie din 6 octombrie 2023. mentionez ca am talon, carte de identitate, asigurare, itp, taxa de drum si impozit platit pe anul 2024, si de cand am imatriculat o in februarie 2022 nu am fost la serviciul inmatriculari sa o radiez sau cu alta cerere .Am fost condus la biroul politiei unde mi a fost intocmit dosar penal, retinut permisul, mi sa dat dovada fara valabilitate, retinandumise si numerele de inmatriculare. mai mult de atat mumerele mele de inmatriculare erau libere in momentul in care am verificat pe net . a doua zi am fost la serviciul inmatriculari unde sa constatat ca o angajata din greseala a radiat masina mea.in 5 minute cu cateva clicuri mi sa spus ca masina este in regula. de atunci stau fara talon, permis si placute de inmatriculare si nu pot sa circul. cei de la inmatriculari au trimis adresa dupa ce au verificat arhiva catre cei care mi au retinut actele mentionand ca a fost o greseala. De atunci nu pot circula si sunt pasat de la serviciul inmatriculari la cei de la transporturi si de acolo la procuratura si tot asa . ce pot sa fac in acest caz eu fiind nevinovat constatanduse ca masina a fost radiata accidental eu fiind nevoit sa ma deplasez cu taxiul si sa nu mai vorbim de alte incoveniente care decurg din lipsirea dreptului de a beneficia de masina si de a conduce.. va multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 14:20, 25 Aprilie 2024
Va angajați un avocat și dați în judecată instituția respectivă care a făcut acea greșeală, la instantele de contencios administrativ, cerind despăgubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun găsit tuturor! În data de 30.01.2023 m-am prezentat cu ... florinm. florinm. Bun găsit tuturor! În data de 30.01.2023 m-am prezentat cu autoturismul la un service auto cu stație ITP, în vederea efectuării inspecției tehnice ... (vezi toată discuția)
Acte masina furate liana vesa liana vesa buna seara ,va rog sa ma ajutati ,mi sau furat actele din masina:talonul,permisul,cartea tehnica a masini,rovigneta ce trbuie sa fac ,nu pot conduce fara acte ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii, apoi numere vechi - legalitate rin82 rin82 Buna ziua as vrea sa va intreb si eu ceva ,eu miam scos numere provizorii de doua ori iar dupa aceia nu am mai mers sa-l scot si pe al treilea si miam pus ... (vezi toată discuția)