avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua Soția are 2 contracte de muncă unul de 8 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua Soția are 2 contracte de muncă unul de 8 ore și ...

Bună ziua
Soția are 2 contracte de muncă unul de 8 ore și altul de 4 ore și este în concediu medical (postnatal) la contractul de 8 ore a fost notificată ca postul este desființat . Am dus actele la casa de asigurări pentru luare în plată și cei de acolo au zis ca mai are un contract de munca și firma unde are contract pe 4 ore trebui să plătească medicalul . La locul de muncă unde are cu 4 ore au zis ca nu știu lucrul ăsta . Care este situația corectă ? Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2024
Nedelcu92, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:30, 27 Aprilie 2024
Situatia corecta este cea mentionata de Casa de Asigurari.


Cornel Vasile a scris:

Situatia corecta este cea mentionata de Casa de Asigurari.

In concluzie firma unde are contract pe 4 ore este obligata să-i plătească și medicalul la celălat contract ?
Medicalul e unul sigur, nu exista si la ........., nu se plateste medical dublu daca beneficiarul are 2 locuri de munca.
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2024
Dapix, utilizator
Ba da, plătesc ambii angajatori.

OUG nr. 158/2005 stabilește că indemnizaţiile de concediu se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator la care este îndeplinit stagiul minim de asigurare de șase luni (stagiile nu se cumulează, ci se analizează în fiecare caz în parte), iar baza de calcul pentru fiecare indemnizaţie o constituie numai venitul obţinut pe fiecare loc de realizare.

www.avocatnet.ro/articol_650...

@nedelcu92
La locul de muncă unde are cu 4 ore au zis ca nu știu lucrul ăsta .

Arătați-le ce scrie în OUG158/2005 actualizată:
Art. 1.
(1) Persoanele asigurate pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate în sistemul de asigurări sociale de sănătate, denumite în continuare asiguraţi, au dreptul, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, pe perioada în care au domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României, la concedii medicale şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, dacă:
A. realizează venituri din desfăşurarea unei activităţi în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detaşare sau a unui statut special prevăzut de lege, precum şi alte venituri asimilate salariilor, cu respectarea prevederilor legislaţiei europene aplicabile în domeniul securităţii sociale, precum şi a acordurilor privind sistemele de securitate socială la care România este parte;

Art. 33.
(1) Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator la care este îndeplinit stagiul minim de asigurare de 6 luni. Baza de calcul pentru fiecare indemnizaţie o constituie numai venitul obţinut pe fiecare loc de realizare.
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
Manuela Rășină, administrator
Firma unde are contract pe 4 ore este obligata să-i plătească numai pentru venitul obţinut la ea.

La cealalta societate nu va mai beneficia de medical .. concedierea pentru desfiintarea postului nu presupune si plata prenatalului de catre C.A.S.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicala angajati program 8 ore morty morty Buna Seara, De curand am semnat reducerea programului la 4 ore de la 8 ore. Am avut nevoie sa fac niste analize si a trebuit sa le platesc deoarece firma ... (vezi toată discuția)
O persoana fizica, fara loc de munca se poate asigura la concedii si indemnizatii? RamonaLazar RamonaLazar Buna ziua! O persoana fizica, fara loc de munca (deci fara venituri), se poate asigura la concedii si indemnizatii prin contract cu Casa de Sanatate in baza ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de concediu de risc maternal cumulata ca salariata si p.f.a. ambroziem ambroziem buna ziua. sotia mea care este insarcinata a avut venituri atat de natura salariala (ca angajata cu c.i.m.) cat si independente (ca p.f.a.). si pentru ... (vezi toată discuția)