avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie-drepturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie-drepturi

buna ziua, acum cativa ani eu si concubinul ne am luat un teren (pe numele parintilor lui) la care noi am participat cu jumate, parintii lui cu jumate . Practic eu 1/4. Prin urmare, parintii lui ne au donat cota parte terenul noua, iar constructia casei urmeaza sa fie conceputa dar la terminarea acesteia cotele vor fi diferite. Daca o sa ne despartim..terenul cum va fi impartit..mi se vor lua drepturile asupra lui? se poate ataca actul acesta?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:35, 27 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu va ia nimeni cota parte de teren.
am uitat sa mentionez, ca ne a facut co-proprietari 1/2 pe amandoi desi n am platit decat 1 sfert. a fost un gest de incredere din partea lor. Pe mine ma intereseaza daca la cota casei ar putea sa mi fie scazuta partea terenului fara acordul meu. va rog mult
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2024
Elenaaa1, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
casa nu are legatura cu terenul
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-a donat, act de donatie? V-a donat 1/2 din teren catre ambii? V-a donat dv. 1/4 si fiului lor alt 1/4?
Ca sa stim exact, depinde cum a fost incheiat actul acela. Nu stiu de ce ati facut 2 acte consecutive ca sa platiti mai mult bani si taxe decat sa faceti unul singur si bun de la inceput.
Cert e ca ar trebui vazut de un avocat ce scrie clar acolo.
n am putut ajunge in Romania atunci cand a fost cumparat terenul, de asta s a luat pe numele parintilor. coota s a facut 1/2 mie si partenerului, (50/50). parintii nu mai au nicio treaba cu terenul. doar ca s a adaugat o clauza care la incheierea constructie casei, fiecare va veni cu ce a contribuit pt a se stabili cota. De aici intrebarea daca casa cu terenul au legatura? multumesc pt sfaturi

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune cu probleme camylungu camylungu Buna ziua si felicitari pentru initiativa dumneavoastra, care este de mare ajutor pentru multe persoane. Ma aflu si eu in situatia delicata a partajului ... (vezi toată discuția)
Partaj muresan_maria muresan_maria in urma decesului tatalui meu a ramas mama vitrega, si casa care este trecuta pe amandoua 50-50 intabulata.acum vrem sa vindem.problema care este ca impartirea ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune Laura- Laura- Buna ziua, Am o intrebare despre deschidera succesiunii in instanta pentru sotul meu decedat in 2005. In timpul casatorii am cumparat impreuna cu sotul meu ... (vezi toată discuția)