2.sa
mi se acorde 80% din valoare constructiei pe care am edificat-o in timpul casatoriei, asftfel: suma de 64000 lei prin imprumut de la banca, eu titular, fostul sot coplatitor; si suma de 30000 lei primita prin contract de donatie in favoarea mea de la parinti.
Pai dv doriti terenul, care v-a fost donat numai dv si 80 % din valoare constructiei. De ce nu ati solicitati instantei sa constate ca ati avut o cota de contributie de 80 % din constructie si atribuierea constructie catre dv cu obligarea dv la plata unei sulte catre sot? Din ceea ce relatati dv, nu doriri casa, ci contravaloarea a 80 % din ea.
suma de 64000 lei prin imprumut de la banca, eu titular, fostul sot coplatitor; si suma de 30000 lei primita prin contract de donatie in favoarea mea de la parinti. De asemenea am solicitat ca fostul sot sa preia 50% din restul de credit ramas de achitat.
Daca doriti ca sotul sa preia 50 % din valoarea creditului, inseamna ca recunoasteti faptul ca ati avut contributii egale la achitarea ratelor, ceea ce va va obliga pe dv sa-l despagubiti pe sot cu jumatate din contravaloarea ratelor paltite in timpul casatoriei.
Apoi, daca faceti un calcul 64000/2=34000 fiecare. Daca la cei 34000 ai dv mai adaugati si cei 30000 de la parinti (asta in iopteza in care reusiti sa demonstrati ca acei bani v-au fost donati strict pentru ridicarea constructiei), cota dv de contributie nu se ridica la 80 % asa cum ati solicitat, ci la 75 %
Apoi, contractul de donatie este facut la notar, sau este un contract de mana intre dv si parinti? Varinata nr. 2 poate fi cnosiderata un act preconstitut, iar daca nu reusiti sa demonstrati faptul ca banii v-au fost donati strict constructia casei, dupa cum solicitati ca sotul sa preia 50% din plata rtelor, si el poate foarte bine solicita 50% din casa. Si da, sotul poate solicita partajarea casei in natura, daca arhitectura constructiei permite construirea unei intrari separate.