avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soțul mă dă afară din casă și mă amenință cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soțul mă dă afară din casă și mă amenință cu divorțul

Bună ziua. Sunt căsătorită de 6 ani, avem 2 copii minori, de 5 și 3 ani. Locuim in casa care este pe numele soțului. La momentul căsătoriei exista pe numele lui un teren pe care a fost construită o casă la roșu. După căsătorie am vândut apartamentul ce îmi aparținea înaintea căsătoriei, iar banii au fost investiți în casă. În n momentul actual suntem la finisaje. Chiar și o parte din mobilă este deja cumpărată. Soțul are probleme cu alcoolul, și în ultima vreme îl deranjează simpla mea prezență. Orice discuție simplă despre planurile pentru casă de exemplu, se transformă în ceartă și reproșuri. In momentul de față, mă amenință cu divorțul și îmi interzice să intru în locuință (când vin de la muncă) fără aprobarea lui, și mă amenință că dacă i se pare ceva la mine mă dă afară. Unui om care bea zilnic i se va aprinde scânteia mai devreme sau mai târziu. In ciuda abuzurilor verbale dese, eu nu doresc sa divorțez, întrucât sunt momente destule în care spune că dorește să se schimbe, să renunțe la alcool și să își rezolve problemele de mânie. Am dat toate aceste detalii pentru a înțelege de ce "mă complac" în situația aceasta și mă opun divorțului. Întrebarea mea este totuși, dacă va depune actele de divorț, ce sa fac? Dacă voi fi de acord sa divorțăm amiabil, rămân fără niciun ban, din câte am înțeles, atâta timp cât el nu mă mai lasă nici în prezent să stau liniștită "în casa lui". Și dacă nu mă lasă să intru în prezent în curte, va trebui să chem poliția. Corect? Totuși ce pot face ca să îmi cresc copiii în continuare în casa în care am investit atâția bani și suflet? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:12, 28 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Casa construita în timpul casatoriei e bun comun, oricum puteti dovedi investita și va puteți lua banii inapoi. Cand nu va lasa în casa chemati politia, i amenda își ia sigur și piate se potolește.
În privința căsniciei dvs, nici dvs nu credeți ca se va schimba vreodată, va amăgiți singura și va pierdeți timpul, tinerețea, mai grav e ca va creșteți copiii în acel mediu, păcat de ei.
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

On om care terorizeaza altii patru - ce se poate face? Vallly Vallly Buna ziua, suntem intr-o perioada disperata... locuiesc impreuna cu sotul meu, copilul in varsta de 1an si8luni, sora mea, mama mea si tatal meu in casa ... (vezi toată discuția)
Am un teren și o casa batraneasca, aș dori sa o daram si sa construiesc alta. va avea dreptul soțul meu la ea? Angelica84 Angelica84 Sunt căsătorită si el in ultimul timp bea mai tot timpul si e plecat mai tot timpul pe tema asta ne certam tot mai des in ultimul timp. Eu am un teren și ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 minori Mirabelabuca Mirabelabuca Buna seara, sunt Mirabela si sunt casatorita de 4 ani! Insa casnicia este cuprinsa numai de certuri vreau sa divortez nu stiu el daca este de acord, dar cei ... (vezi toată discuția)