avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu 2 minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu 2 minori

Buna seara, sunt Mirabela si sunt casatorita de 4 ani! Insa casnicia este cuprinsa numai de certuri vreau sa divortez nu stiu el daca este de acord, dar cei drept nu putem discuta el fiind mereu nervos. Certurile se aprind din orce nimic deci nu exista loc de comunicare. La mijloc sunt doua fetite mici 4 ani si cealalta 7 luni. Stam in garsoniera pe care am cumparato eu in rate cu un an inainte de casatorie. Intrebarea e ce sanse am ca eu sa obtin custodia fetitelo si sa raman cu garsoniera. In momentul de fata nu lucrez, sunt in crestere copil legal cu acte si indemnizatie.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 11:33, 13 Mai 2019
Aveti mai toate sansele si pt una si pt alta.
Aveti unde sa ii cresteti, bani pt a va intretine, copiii sunt mici..
Garsoniera e bunul dvs propriu , daca platiti ratele, ramaneti cu ea.
Trebuie sa ii dati sotului niste bani daca ati platit rate in timpul casatoriei. Dreptul lui la actiune se prescrie in termen de 3 ani dupa divort, daca nu va actioneaza in judecata in perioada asta.
Daca va hotarati, discutati cu sotul, poate ajungeti la un acord, daca nu, va adresati judecatoriei [pt divort. Veti cere desfacerea casatoriei motivand ca relatiile sunt vatamate incat casatoria nu mai poate continua, sa reveniti la numle anterior daca e cazul, sa exercitati impreuna autoritatea parinteasca, locuinta copilelor sa fie la dvs, sa plateasca pensie 1/3 din venitul lui net,
Actiunea se timbreaza cu 100 de lei,
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2019
gi-jane2, moderator
Aveți șanse covârșitoare de vreme ce practica instanțelor este de a stanili
domiciliul minorilor de vârstă fragedă la mamă iar garsoniera este bun propriu.
Contractați servicii avocațiale!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Vale1788 Vale1788 Suntem casatoriti de aproape 5ani, avem un copil de 2ani jumatate. Sotul mi-a interzis sa lucrez, intrebarea mea este : ce sanse sunt ca in urma divortului, ... (vezi toată discuția)
Dreptul la apartament mamaruza mamaruza Buna ziua, Am o problema mai sensibila. Sotul a achizitionat cu credit un apartament inainte cu o luna de a ne muta impreuna, dupa inca cateva luni ne-am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. urmeaza sa trec printr-un divort si as dori sa stiu ... Anutza8 Anutza8 Buna ziua. Urmeaza sa trec printr-un divort si as dori sa stiu daca apartamentul care este cumparat de sot inaintea casatoriei, dar este luat cu credit Prima ... (vezi toată discuția)