avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Urmeaza sa trec printr-un divort si as dori ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Urmeaza sa trec printr-un divort si as dori sa stiu ...

Buna ziua. Urmeaza sa trec printr-un divort si as dori sa stiu daca apartamentul care este cumparat de sot inaintea casatoriei, dar este luat cu credit Prima Casa, devine sau nu bun comun prin faptul ca s-au platit rate in timpul casatoriei? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:23, 14 August 2023
Divortul nu are legătură cu partajul.
Puteți partaja bunurile chiar și casatoriti fiind.
Apartamentul este bunul propriu al soțului dvs, nu aveti niciun drept de proprietate asupra acestuia nici acum, în perioada casatoriei și nici după divorț.
Dacă știți ca ați contribuit la ratele achitate de soțul dvs aveți posibilitatea sa solicitati restituirea sumelor achitate și de dvs.
Luați legătura cu un avocat și discutați în detaliu sa vedeți ce sume de bani puteți recupera și ce bunuri mobile puteți lua din apartament.
Ultima modificare: Duminică, 13 August 2023
Avocat Neagu Elena, Avocat
Va multumesc pentru raspuns. Si totusi eu am detinut o garsoniera luata inainte de casatorie, tot in rate, iar cand am vrut sa o vand (in timpul casatoriei a survenit vanzarea), notarul a spus ca nu o pot vinde fara semnatura sotului. De ce a avut el drept asupra bunului meu?
Pt ca ati platit rate in comun in timpul casatoriei, aveti (cum avea si sotul)un drept de creanta, nu e bun comun nici casa, cum nu era nici garsoniera.
Ultima modificare: Luni, 14 August 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu partaj caterine caterine Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori turelu turelu Sunt casatorit din anul 2004. Dupa ce s-a nascut copilul in 2005 am vandut apartamentul in care locuiam (ce a apatinut mamei mele si vandut mie prin act ... (vezi toată discuția)
Bună ziua soțul a cumpărăt cu credit bancar un apartament ... 0724 0724 Bună ziua Soțul a cumpărăt cu credit bancar un apartament înaintea căsătoriei cu câteva luni, am rambursat la banca o suma din banii de la nunta apoi ... (vezi toată discuția)