avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Suntem casatoriti de aproape 5ani, avem un copil de 2ani jumatate. Sotul mi-a interzis sa lucrez, intrebarea mea este : ce sanse sunt ca in urma divortului, copilul sa ramana langa mine si daca apartamentul a fost cumparat de el inainte de casatorie, platim rata, se imparte sau ramane al lui?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:07, 7 Martie 2019
E bunul lui propriu, nu se imparte. Aveti un drept de creanta pt perioada in care platiti ratele impreuna.
Daca aveti unde sta si cu ce il intretine, data fiind si varsta copilului, aveti cele mai mari sanse ca locuinta copilului sa fie la dvs. Oricum, autoritatea parinteasca se exercita in comun.
Daca nu ati lucrat pe perioada casatoriei e posibil sa nu aveti dreptul la nimic.

sau e posibil sa primeasca ceva
[ link extern ] /
In urma unui divort, copilul va ramane mai mult ca sigur la dvs; in ce priveste creditul, daca apartamentul este al sotului dinainte de casatorie, acesta este bun propriu si ii ramane lui in continuare, urmand sa plateasca integral ratele.
Ca sa cresteti copilul la locuinta dv. trebuie sa dovediti ca aveti o locuinta (poate fi si la parinti sau prieteni acasa) si ca aveti venituri sa intretineti copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 minori Mirabelabuca Mirabelabuca Buna seara, sunt Mirabela si sunt casatorita de 4 ani! Insa casnicia este cuprinsa numai de certuri vreau sa divortez nu stiu el daca este de acord, dar cei ... (vezi toată discuția)
Mostenire sot si copil dintr-o alta casatorie Ppa Ppa Am o situatie spun eu un pic speciala si as dori sa stiu care sunt drepturile fiecaruia in cazul decesului sotului pentru a evita orice fel de hartuire in ... (vezi toată discuția)
Divort denisa_21 denisa_21 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu sfaturile dvs. De curand am intentat actiune de divort si am urmatoarele neclaritati: daca am o proprietate de dinainte ... (vezi toată discuția)