avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu sfaturile dvs.
De curand am intentat actiune de divort si am urmatoarele neclaritati: daca am o proprietate de dinainte de casatorie, sotul are drept la aceasta? El a facut doar imbunatatiri in aceasta casa,
2. Ambii soti mai au un apartament cu credit ipotecar, rate platite doar de catre sot si inca un apartament al amandurora. Cum se vor imparti aceste bunuri?
3. Exista posibilitatea ca statul sa ii incredinteze copilul tatalui?

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 02:04, 9 Februarie 2019
Pt proprietatea dinainte de casatorie, sotul nu are drept.
Se imparte creditul si apartamentul, de ex cineva le ia pe amandoua.
Are drept de creanta pt imbunatatiri, dar daca demonstrati ca ati contribuit si dvs., nu mai are.
Apartamentul amandurora se imparte jumi-juma.
Exista si posibilitatea ca instanta, nu statul, sa incredinteze copilul tatalui, dar rareori se intampla, din motive extrem de intemeiate. De obicei autoritatea parinteasca se exercita in comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj mikidutza2013 mikidutza2013 Buna seara! Sunt casatorita de 7 ani, avem un copil de un an si jumatate.El mai are un copil de 12 ani dintr-o casatorie anterioara, copil ce locuieste cu ... (vezi toată discuția)
Partaj divort cinnamon cinnamon Buna ziua, Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema: in urma divortului dupa o casatorie de aproape 17 ani, as vrea sa stiu daca locuinta in care locuim ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj- cum se impart bunurile? talmacel talmacel Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca vreau sa divortez ,dar fac 5 ani in septembrie 2012si nu mai vreau sa astept pana atunci cum se impart bunurile? ( ... (vezi toată discuția)