avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua am 24 de ani și sufăr de schizofrenie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua am 24 de ani și sufăr de schizofrenie paranoida, ...

Buna ziua am 24 de ani și sufăr de schizofrenie paranoida, pot câștiga bani de pe urma asta in vreun fel sau altul mă puteți ajuta să știu unde pot merge, poate pot primii niste bani, îmi e greu doar eu și mama și eram curios daca mă puteți ajuta, va mulțumesc frumos !
Buna ziua, depinde, daca va incadrati intr-un grad de handicap sau daca ati muncit si aveti un grad de invaliditate, este posibil sa fiti eligibil pentru vreun ajutor social sau pentru vreo pensie. Dar trebuie vazut in concret. Mergeti la un medic.
Cei bolnavi psihic care și-au pierdut capacitatea de muncă, pot obține ceva drepturi doar cu ajutorul medicului psihiatru, a psihologului, și apoi decizia o va lua COMISIA medicală de expertiză.

Pentru a beneficia de încadrare în grad de handicap, trebuie să depuneți cerere și actele medicale doveditoare la COMISIA de expertiză din cadrul DGASPC.

Dacă ați lucrat și ați acumulat stagiu de cotizare, puteți cumula handicapul, cu pensie de boală, dar trebuie să vă aprobe și încadreze COMISIA de expertiză de pe lângă Casa de Pensii de unde locuiți.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2024
Dapix, utilizator
Alte explicații mai sunt, doar vreau să știu concret ce as putea face să primesc niste bani.

Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2024
gi-jane2, moderator
In concret vi s-a raspuns, trebuie sa mergeti la medic. Fie la medicul de specialitate, fie la medicul de familie.
Deci trebuie sa va deplasati la medic. Orice dosar veti constitui, va trebuie rapoarte si consult medical.
Ok, perfect.

trandafir2 a scris:

In concret vi s-a raspuns, trebuie sa mergeti la medic. Fie la medicul de specialitate, fie la medicul de familie.
Deci trebuie sa va deplasati la medic. Orice dosar veti constitui, va trebuie rapoarte si consult medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grad handicap Emanuela1993 Emanuela1993 In luna martie anul acesta am primit certificat de incadrare in handicap gradul 2 accentuat, pentru schizofrenie paranoida de la DGASPC, dupa ce am fost ... (vezi toată discuția)
Drepturile unui bolnav cu schizofrenie paranoida ionica3727 ionica3727 Buna ziua, va deranjez din nou pentru a clarifica urmatoarele intrebari pe care le detin. Sora mea, are drepturile parintesti suspendate, din iunie anul ... (vezi toată discuția)
Diagnostic de boala psihica pus gresit si expertiza medico-legala cu verdict discernamant diminuat, cum scap de efectele lor juridice Future Future Am o bunica a carei interes e sa profite de mine pentru a lua bani de la stat. Sunt in stare de soc sa aflu ce a fost in stare sa faca fara stirea mea si am ... (vezi toată discuția)