avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara, Am iesit anticipat la pensie in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara, Am iesit anticipat la pensie in 29.09.2022, iar in ...

Buna seara,
Am iesit anticipat la pensie in 29.09.2022, iar in data de 09.11.2023 am depus pentru recalculare adeverinta din care rezulta ca am locuit mai mult de 30 de ani intr-o zona poluata si conform legii ar trebui sa beneficiez de reducerea limitei varstei de pensionare cu 2 ani. Ar trebui sa beneficiez de recalcularea penalitatii in acest caz insa cererea mi-a fost respinsa.
As vrea sa stiu daca respingerea este legala si care sunt pasii pentru contestarea in instanta.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:14, 7 Mai 2024
Interpretarea mea.
Respingerea este legala.
H.G.257/2011
Art.54
(1) Persoanele care îndeplinesc condițiile prevăzute la art. 65 alin. (5) din lege pot solicita pensia anticipată parțială, fără penalizare, cu cel mult 2 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare prevăzute în anexa nr. 5 sau, după caz, în anexa nr. 6 la lege.
(2) Pentru a beneficia de pensie anticipată parțială, cu reducerea vârstei standard prevăzute la alin. (1), persoanele trebuie să îndeplinească și celelalte condiții prevăzute de lege pentru înscrierea la această pensie.
Concluzia:
-Pot solicita pensie anticipata partiala fara penalizare cu cel mult 2 ani inaintea implinirii varstei standard..............
-A nu se intelege ca oricand doreste pensionarul poate solicita aplicarea prevederilor art.65(5).
=Nu se poate trece de la pensie anticipata prtiala cu penal;izare, la cea anticipata partiala fara penalizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vă mulțumesc pt. răspunsul anterior ... beneficiez de reducerea ... daniela1965@yahoo.com daniela1965@yahoo.com Vă mulțumesc pt. răspunsul anterior ... Beneficiez de reducerea vârstei standard de pensionare, pe motivația locuirii într-un oraș poluat și pentru ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata fara penalizare - domiciliul in copsa mica lenutamarginean lenutamarginean reducerea varstei de pensie cu 2 ani pentru locuitorii zonei copsa mica (vezi toată discuția)
Pensionare cu reducere varsta CHCORNEL CHCORNEL Buna ziua. As dori o lamurire legata de situatia pe care o sa o prezint; In urma depunerii de catre mine a dosarului de pensionare partiala anticipata in ... (vezi toată discuția)