avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Am cumparat o masina anul trecut in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Am cumparat o masina anul trecut in octombrie, masina ...

Buna ziua! Am cumparat o masina anul trecut in octombrie, masina a fost inregistrata la primarie. Nu am ajuns inca la DRPCIV pentru inmatricularea propriu-zisa. Are cineva idee daca platesc ceva amenda ca am "intarziat" cu inmatricularea masinii? Stie cineva daca merge inmatriculata masina pe ILFOV cu 1 luna de asigurare sau trebuie minim 6 luni? Va multumesc pentru un eventual raspuns!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:13, 7 Mai 2024
Deja aveți inmatricularea suspendată, perioada legală e de 90 de zile de la achiziționare. Dacă sunteți depistat, veți avea dosar penal.


Ce anume e penal?

Nu renteaza sa va faceți asigurare pt o luna, vedeti diferenta de tarif. Faceti pe un an daca e rentabil ca apoi se trece numărul de înmatriculare, nu pierdeți nimic.
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2024
gi-jane2, moderator
Penal e sa circuli cu înmatricularea suspendata. Ai doar 90 de zile sa o treci pe numele tău, după achiziție, de la fostul proprietar, conform Oug 195/2002.

gi-jane2 a scris:

Ce anume e penal?

Nu renteaza sa va faceți asigurare pt o luna, vedeti diferenta de tarif. Faceti pe un an daca e rentabil ca apoi se trece numărul de înmatriculare, nu pierdeți nimic.

Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2024
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Omul nu a zis ca circula, iar dacă ar circula și îl depistează, nu e penal, ci contravenție sancționată între 9 și 20 de puncte și retinerea certificatului de înmatriculare.

Livale, puteti verifica on line daca aveti înmatricularea suspendata.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2024
gi-jane2, moderator
Nu circula nimeni cu masina. Masina e pe bara de atunci :)) In momentul de fata nu am posibilitatea sa fac asigurarea pe 1 an de zile, deci mai bine o fac pe o luna daca pot inmatricula masina asa si dupa o fac pe 1 an direct. Inmatricularea este suspendata de asta si intrebam daca DRPCIV e posibil sa te amendeze ca nu ai inmatriculat masina la timp... Pe mine ma interesa daca se poate inmatricula masina cu 1 luna de asigurare pe ILFOV ca am citit ca e posibil sa respinga dosarul... Dar nu gasesc nimic concret
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2024
Livale, utilizator

Alte discuții în legătură

Circulatie itp expirat Bogdan Bibicu Bogdan Bibicu Buna ziua! As dori sa stiu daca se face dosar penal pentru circulatia cu o masina cu inmatricularea suspendata din cauza de ITP expirat. Daca da, cui ma ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină second hand este înmatriculata mașina ... Roob Roob Am cumpărat o mașină second hand este înmatriculata mașina da nu pe numele meu și o am de 4 luni daca mă duc să o înmatriculez acum se întâmplă ceva (vezi toată discuția)
Bună ziua ! am nevoie din sprijin și sfat din partea dumneavoastră.probkema ... Cristian Petrache Cristian Petrache Bună ziua ! Am nevoie din sprijin și sfat din partea Dumneavoastră.Probkema este următoarea:Am cumpărat o mașină De la un Domn care a adus o din ... (vezi toată discuția)