avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am cumpărat o mașină second hand este ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am cumpărat o mașină second hand este înmatriculata mașina ...

Am cumpărat o mașină second hand este înmatriculata mașina da nu pe numele meu și o am de 4 luni daca mă duc să o înmatriculez acum se întâmplă ceva
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 21:13, 17 Aprilie 2023
Da, e posibil sa luati o amenda, data de functionarul de la DRPCIV, dupa noile reguli privind codul rutier, pentru nerespectarea art. 101 alin 1 pct. 4:
4. neîndeplinirea obligațiilor de preschimbare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului și tractorului agricol sau forestier ori remorcii în cazurile prevăzute de lege;
[ link extern ]
Oricum certificatul dvs. de inmatriculare este suspendat si riscati sa va fie luat, inclusiv placutele de inmatriculare, la un control.
www.avocatnet.ro/articol_633...
Ultima modificare: Luni, 17 Aprilie 2023
latka, utilizator
Precizati ca detineti auto de 4 luni dar nu ati parcurs procedura de inmatriculare
OG nr 14/2017, a introdus in Codul Rutier notiunea de “suspendare a inmatricularii”.
Autoritatea fiscala,in baza documentului justificativ al instrainarii auto ,are obligatia legala ca in termen de 5 zile lucratoare, sa instiinteze autoritatile politiei rutiere competente de inmatriculare.
Dupa achizitionarea unui auto cumparatorul are la dispozitie o perioada de maxim 90 zile pentru inmatriculare
Depasirea celor 90 de zile genereaza suspendarea inmatricularii vehicului de drept de catre politie,

Și pot sa o mai înmatriculez??
Da, o mai puteți inmatricula, dar să nu vă mirați dacă veți primi amendă. Faceți o programare pe site-ul autorității, DRPCIV. Și circulați în asa fel încât să nu fiți oprit de politie.Din moment ce aveti certificatul de înmatriculare suspendat (ați depășit cele 90 de zile legale) riscați să vă fie reținut CI și plăcuțele.
Ultima modificare: Luni, 17 Aprilie 2023
latka, utilizator
Aveți idee cam cât este amenda ar fi mare

Alte discuții în legătură

Inscriere autoturism la primarie gigione01 gigione01 Am vazut zilele acestea circuland pe sosea un ARO cu numar de inregistrare de la Primarie. Eu am un Oltcit.Dar as vrea sa-mi iau una de teren din strainatate ... (vezi toată discuția)
Recent am achiziționat o mașină - probleme cu înmatricularea Gabriel14121993 Gabriel14121993 Buna seara, recent am achiziționat o mașină ,a cărui așa zis proprietar (nefiind defapt proprietar ci deținând decât un contract de vânzare cumpărare ... (vezi toată discuția)
Cum radiez un autoturism avand hotarare judecatoreasca Mihaela Hurdubae Mihaela Hurdubae Am vandut un autoturism iar cumparatorul nu a inmatriculat-o pe numele sau. Acum am o hotarare judecatoreasca in care cumparatorul este obligat sa isi ... (vezi toată discuția)