avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... INSCRIERE AUTOTURISM LA PRIMARIE
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

INSCRIERE AUTOTURISM LA PRIMARIE

Am vazut zilele acestea circuland pe sosea un ARO cu numar de inregistrare de la Primarie.
Eu am un Oltcit.Dar as vrea sa-mi iau una de teren din strainatate si sa o folosesc local(In judet).
Pot sa-mi inscriu autoturismul la primarie?
In cazul asta mai trebuie facut ITP si RCA?
Pe unde am dreptul sa circul LEGAL(pot sa circul pe sosea,sa ies din localitate).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 16:08, 2 Martie 2009
Ca are numarul dat de Primarie este una, fiind o masina a acestei institutiii, iar inmatricularea oricarei masini in Romania trebuie facuta conform procedurii prevazute de Regulamentul de aplicare a Codului rutier, art. 19 si urm.
Raspunsul este nu, trebuie urmata procedura legala.
Art. 9 din Regulament prevede:
(1) Până la înmatriculare sau înregistrare, vehiculele pot circula pe drumurile publice, fără inspecţie tehnică, în baza unei autorizaţii provizorii pentru circulaţie, eliberată de autoritatea competentă, dacă îndeplinesc normele tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere.
(2) Se inspectează din punct de vedere tehnic, înainte de a fi repuse în circulaţie, autovehiculele, tramvaiele sau remorcile cărora le-au fost efectuate reparaţii în urma unor evenimente care au produs avarii grave la mecanismul de direcţie, instalaţia de frânare sau la structura de rezistenţă a caroseriei ori a şasiului.

Da, trebuie sa faceti si ITP si RCA.
Puteti circula pe drumurile publice, ca si cu oricare alt autovehicul. ;)
cora2006 a scris:

Ca are numarul dat de Primarie este una, fiind o masina a acestei institutiii, iar inmatricularea oricarei masini in Romania trebuie facuta conform procedurii prevazute de Regulamentul de aplicare a Codului rutier, art. 19 si urm.
Raspunsul este nu, trebuie urmata procedura legala.
Art. 9 din Regulament prevede:
(1) Până la înmatriculare sau înregistrare, vehiculele pot circula pe drumurile publice, fără inspecţie tehnică, în baza unei autorizaţii provizorii pentru circulaţie, eliberată de autoritatea competentă, dacă îndeplinesc normele tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere.
(2) Se inspectează din punct de vedere tehnic, înainte de a fi repuse în circulaţie, autovehiculele, tramvaiele sau remorcile cărora le-au fost efectuate reparaţii în urma unor evenimente care au produs avarii grave la mecanismul de direcţie, instalaţia de frânare sau la structura de rezistenţă a caroseriei ori a şasiului.

Da, trebuie sa faceti si ITP si RCA.
Puteti circula pe drumurile publice, ca si cu oricare alt autovehicul. ;)

Este un ARO al unui cetatean particular inscris cu numar ca de SCUTER(din ala galben cu numele localitatii si un numar) la Primaria Draganesti-Olt.ARO a avut numere normale de OT pana de curand!
Am vazut si tractoare cu acest gen de numere.Referitor la acel ARO putea sa-l inscrie LEGAL cu numar dinala sau merge cu el ca mai toti "negrii" veniti din Italia-"la negru"?
L-o fi declarat utilaj agricol poate!
Ma gandesc ca daca cetateanul respectiv a putut sa-l inscrie,ar trebui sa fie valabil pentru toti cetatenii !
Va recomand sa mergeti la Politie, la Biroul inmatriculari, si la Primarie - Direcţia regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, sa expuneti nedumerirea dv. si vedeti ce va raspund acestia.
Va redau mai jos dispozitiile Ordinului 1501/2006 privind speta dv.:
CAPITOLUL V
Înregistrarea vehiculelor

Art. 23. - (1) Se înregistrează de către consiliile locale numai mopedele, tractoarele care nu se supun înmatriculării, maşinile şi utilajele autopropulsate utilizate în lucrări de construcţii, agricole, forestiere, care păstrează caracteristicile de bază ale unui tractor, şi troleibuzele omologate, potrivit legii, de către Regia Autonomă "Registrul Auto Român", precum şi tramvaiele, maşinile şi utilajele autopropulsate utilizate în lucrări de construcţii, agricole, forestiere, care nu păstrează caracteristicile de bază ale unui tractor, şi vehiculele cu tracţiune animală.
(2) Înregistrarea vehiculelor în condiţiile prevăzute la alin. (1) se realizează de către consiliile locale pe a căror rază teritorială îşi au domiciliul, reşedinţa ori sediul proprietarii vehiculelor respective.
(3) Procedura de înregistrare şi radiere a vehiculelor de către consiliile locale se stabileşte prin hotărâre a consiliului local, cu avizul consultativ al Direcţiei regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
(4) Autovehiculele, remorcile, mopedele, tractoarele care nu se supun înmatriculării, maşinile şi utilajele autopropulsate utilizate în lucrări de construcţii, agricole, forestiere, care păstrează caracteristicile de bază ale unui tractor, din dotarea Ministerului Apărării, Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi a Serviciului Român de Informaţii se înregistrează la aceste instituţii numai dacă au fost omologate, potrivit legii, de Regia Autonomă "Registrul Auto Român" şi pot, după caz, să fie înmatriculate, în condiţiile legii.
(5) Procedura de înregistrare şi radiere a vehiculelor din dotarea instituţiilor prevăzute la alin. (4) se stabileşte prin ordin al conducătorului instituţiei respective, care trebuie să cuprindă cel puţin următoarele elemente:
a) structura din cadrul instituţiei care efectuează înregistrarea;
b) documentele pe baza cărora se efectuează înregistrarea, respectiv radierea;
c) situaţiile şi condiţiile în care se eliberează, pentru un vehicul înregistrat, un nou certificat de înregistrare, respectiv un nou set de plăcuţe cu număr de înregistrare.
(6) Odată cu înregistrarea vehiculelor, autorităţile competente trebuie să elibereze un certificat de înregistrare, precum şi plăcuţele cu număr de înregistrare.

Daca va incadrati in aceste dispozitii, puteti beneficia si dv. de acelasi tratament...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar de înregistrare local nicollettaB nicollettaB Buna ziua, am vrut sa inregistrez mijlocul de transport , caroserie: Masina autopropulsata pt lucrari, caroserie ATV, la primarie pentru numar local si nu mi ... (vezi toată discuția)
Circulatia tractoarelor si altor utilaje agricole pe drumurile publice costy71 costy71 Buna ziua . Sunt detinatorul unui tractor si al catorva utilaje agricole si as dori sa stiu daca pot circula cu acest tractor pe drumurile publice fara sa il ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea carutelor la primarie luticus luticus Este necesara inregistrarea carutelor la primarie pentru a circula pe drumurile publice ? (vezi toată discuția)