avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Numar de înregistrare local
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Numar de înregistrare local

Buna ziua, am vrut sa inregistrez mijlocul de transport , caroserie: Masina autopropulsata pt lucrari, caroserie ATV, la primarie pentru numar local si nu mi s-a dat deoarece trebuie sa o inmatriculez , desi in OUG 195/2002, art.14 din Codul Rutier spune ca nu este obligatoriu sa se inmatriculeze:"masinile si utilajele autopropulsate utilizate in lucrari de constructii, agricole , forestiere"
Ultima modificare: Miercuri, 18 Octombrie 2017
nicollettaB, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 13:55, 20 Octombrie 2017
Primaria va elibereaza numar de inregistrare dupa ce ati fost prima data la RAR si s-a stabilit daca vehiculul se inmatriculeaza sau se integistreaza!
Primaria nu este o autoritate care sa stabileasca daca un vehicul se inregistreaza sau se inmatriculeaza!

Art. 23. alin (1) Se înregistrează de către consiliile locale numai mopedele, tractoarele care nu se supun înmatriculării, maşinile şi utilajele autopropulsate utilizate în lucrări de construcţii, agricole, forestiere, care păstrează caracteristicile de bază ale unui tractor, şi troleibuzele omologate, potrivit legii, de către Regia Autonomă "Registrul Auto Român", precum şi tramvaiele, maşinile şi utilajele autopropulsate utilizate în lucrări de construcţii, agricole, forestiere, care nu păstrează caracteristicile de bază ale unui tractor, şi vehiculele cu tracţiune animală.

(2) Înregistrarea vehiculelor în condiţiile prevăzute la alin. (1) se realizează de către consiliile locale pe a căror rază teritorială îşi au domiciliul, reşedinţa ori sediul proprietarii vehiculelor respective.

Ordinul nr. 1501/2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberarea autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a vehiculelor0
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere autoturism la primarie gigione01 gigione01 Am vazut zilele acestea circuland pe sosea un ARO cu numar de inregistrare de la Primarie. Eu am un Oltcit.Dar as vrea sa-mi iau una de teren din strainatate ... (vezi toată discuția)
Circulatia tractoarelor si altor utilaje agricole pe drumurile publice costy71 costy71 Buna ziua . Sunt detinatorul unui tractor si al catorva utilaje agricole si as dori sa stiu daca pot circula cu acest tractor pe drumurile publice fara sa il ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea carutelor la primarie luticus luticus Este necesara inregistrarea carutelor la primarie pentru a circula pe drumurile publice ? (vezi toată discuția)